Kütahya Kültür Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, (KÜDER) Kutlu Doğum Haftası sebebiyle din görevlilerine ’Ergun Çelebi ve Genç Name’ isimli kitap hediye etti.
Kütahya merkezde görev yapan din görevlilerine, Doç. Dr. Mustafa Güneş tarafından kaleme alınan ve Kütahya’nın manevi değerlerinden olan Dönenler Camii’nde metfun Ergun Çelebi’nin hayatının ele alındığı 75 sayfalık eser, KÜDER Başkanı Turhan Bayatlı tarafından takdim edildi.
Başkan Turhan Bayatlı, "Dernek olarak asıl amacımız Kütahya’nın kültür değerlerini sahip çıkmaktır. Bütün kültür değerlerimizi genç nesillere aktarmaktır.Kütahya’nın manevi değerlerinin başında Mevla Hazretleri’nin torunu olan Ergun Çelebi Hazretleri gelmektedir.Derneğimizin ikinci başkanı olan Doç. Dr. Mustafa Güneş tarafından kaleme alınan ’Ergun Çelebi ve Genç Name’isimli eseri için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kitaptan bol miktarda bastırılmış olup, halkımıza ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bilindiği gibi, Ergun Çelebi Hazretleri 14. yüzyılda Kütahya’da yaşamıştı" diye konuştu.
Kütahya Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliği sonrası, KÜDER tarafından görevlilere ayrıca birer adet de Besmele-i Şerif hediye edildi. (EFE)