Vali Orhan Düzgün, Hacılar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen mesleki ve teknik kursların belge töreni ile kursiyerlerin hazırladığı serginin açılışına katıldı.
Vali Düzgün’ün Hacılar ilçesindeki ilk durağı Halk Eğitim Merkezi oldu. Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen belge törenine Vali Orhan Düzgün’ün yanı sıra, Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Ticaret Odası Başkanı Vekili Celal Hasnalçacı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve aileleri de katıldı.
Hacılarda risk grubunda bulunan kadınların ve ailelerin mesleki eğitim projeleri kapsamında el sanatları, giyim, engelli bakımı ile hasta ve yaşlı refakatçisi gibi mesleki ve teknik alanlarda açılan kursları tamamlayan 82 kursiyerin belge töreninde konuşan Vali Düzgün, halk eğitim kurslarının vatandaşların yetiştirilmesi ve onların iş ve meslek sahibi olmaları amacıyla önceden beri süregelen çok önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.
Hacılar’da kadın-erkek herkesin çalışma arzusunda olduğuna işaret eden ve ilçede halk eğitim kurslarına gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Vali Düzgün, şunları kaydetti:
“Çocuğunu büyüten ya da genç yaşlarda henüz evlenmemiş olan genç kızlarımız kendilerine bir beceri kazandırmak, bir iş sahibi olmak, bir iş sahibi olmasa bile en azından burada görmüş olduğu kurslarla daha nitelikli, daha donanımlı bir ev hanımı, anne olmak amacıyla açılmış olan bu kurslara ilgi göstermesi son derece önemli. Çünkü bu kurslar içerisinde çocuk bakıcılığından, engelli ve yaşlı bakıcılığına, ingilizce eğitiminden spor antrenörlüğüne varıncaya kadar çok çeşitli dallar var. Çalışabilecek durumda olan vatandaşlarımızın, kadınlarımızın da kendilerine bir beceri kazandırarak iş arayan olmaktan çıkıp, aranan kişi olmak amacıyla bu kurslara devam etmesi de son derece önemli. Çünkü burada açılan kursların son zamanlarda istihdam eksiği olan alanlarda açıldığını görüyoruz. Kadınlarımızın el yordamıyla gelişigüzel bir şeyi yapmaya çalışmak yerine, hasta ve yaşlı refakatçiliği, engelli bakıcılığı, taş restoratörlüğü, dikiş nakış benzeri meslek kursları ile ilgili olarak kendilerini yetiştirmeleri çok önemli. Kendilerini yetiştirmiş olan kadınlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlamalarının yanında kendilerine olan özgüvenin artması onların aile mutluluğunu sağlamaları bakımından da önem arz etmektedir.”
Halk eğitim kurslarının önümüzdeki dönemlerde de ilgili kurumlar tarafından alan taramaları yapılarak, ihtiyaç duyulan alanlarda açılmasını temenni eden Vali Düzgün mesleki ve teknik kurs eğitimlerinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ da halk eğitim merkezlerinin ve bu çatı altında sürdürülen kursların yaygın eğitim alanında çok önemli bir misyona sahip olduğunu belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Behamettin Karaköse ise 2014-2015 öğretim yılında Kayseri genelinde halk eğitim merkezlerinde bin 631 kursun açıldığını ifade ederek bu kurslardan toplamda 19 bin 84 kişinin belge almaya hak kazandığını dile getirdi.
Vali Düzgün Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgelerini vererek, günün anısına kursiyerlerle fotoğraf çektirdi.
Belge töreninin ardından Vali Düzgün ve protokol üyeleri el sanatları ve giyim kursiyerlerinin, kurs süresince hazırlamış oldukları el sanatları ve giyim sergisin açılışını yaptı.
Vali Orhan Düzgün, belge dağıtımı ve sergi açılışının ardından Hacılar Kaymakamlığına geçerek Kaymakam Yasin Tikdağ’dan ilçenin genel durumuna ilişkin bilgi aldı.
Vali Düzgün, Kaymakamlık birimlerinde de incelemelerde bulundu.