Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, altyapı kuruluşlarıyla yapılan işbirliğinin ve koordinasyonun büyük bereketi olduğunu söyledi.
2015 yılı çalışmaları için işbirliği görüşmelerinde bulunmak üzere altyapı kuruluşlarını ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Türk Telekom İl Müdürü Muhammed Katmer, Kaski Genel Müdürü Ender Batukan ve Kaygaz Genel Müdürü Hasan Yasin Bora’yı makamlarında ziyaret etti. İlk olarak KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy’u ziyaret eden Başkan Çelik, Kayseri’deki tüm altyapı kuruluşlarıyla bir dizi görüşmeler yapmak istediklerini belirterek, "Önümüzdeki yıl yapacağımız altyapı çalışmalarında birlikte, planlı olarak çalışacağız. Alt ve üst yapıda koordinasyonun, planlamanın ve işbirliğinin önemini biliyoruz. Bir projenin başlangıcı ve uygulamadaki uyumu iyi olursa bereket olur, maliyeti de azalır. Geçtiğimiz sene bu şekilde iyi bir çalışma örneği ortaya koyduk. Uyum içerisinde çalışmanın bereketine inanan bir belediyeyiz. Bu sene mevcut eskiye dayalı enerji hatlarının yer altına alınması ve yeni imara açacağımız alanlarla ilgili sizi bir hayli yoracağız" dedi.
Başkan Çelik’e ’Hızlı ve etkin çalışmalarınızın devamını temenni ediyorum’ diyerek konuşmasına başlayan Hidayet Atasoy, "Kocasinan’a geldiğiniz günden beri bizi baya yormaya başladınız. Biz de bu bölgelere sizin çalışmalarınızla birlikte hızlı girdik. Hatta bizim yatırım programımızı revize etmeyi gerektirecek kadar. Tebrik ediyor, çalışmalarınızın, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.
Telekom İl Müdürü Muhammed Katmer’e 2015 yılı içerisinde yapılacak altyapı çalışmalarını planladıklarını anlatan Başkan Çelik," Ancak tabi ki işbirliği ve uyum içerisinde diğer kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte yürütülmesi gereken işlerimiz de var. Bunun için altyapı kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Zaten Kayseri belediyeciliğinde geleneksel hale gelmiş bir uyum süreci var. Bu uyumun getirdiği bereketi de hep birlikte görüyoruz. Hem planlama, hem inşaat hem de uygulama sürecinde bu uyumdan dolayı planlamanın bereketi yıl içerisinde ve daha sonraki on yıllar boyunca hissediliyor. Bu sene Kocasinan’la ilgili sizden biraz daha fazla gayret istiyoruz. Sizi biraz daha fazla yoracağız. İnşallah birlikte çalışarak Kocasinan’da altyapı konusunda çok daha iyi işler yapacağımıza gönülden inanıyor, bu konuda desteğinizi bekliyorum" şeklinde konuştu
Muhammed Katmer de, "İşbirliğiyle yapılan imalatların tekrar bozularak milli servete zarar vermeden yönetilmesi için hassasiyet göstererek, bizim daha duyarlı hale gelmemiz için sergilediğiniz işbirliğine teşekkür ediyorum. İnşallah bu işbirliği modelini daha da geliştirip, yapılacak yatırımların tek noktadan ve tek elden yürütülmesi yönünde imkanlarımızı seferber edeceğimize söz veriyor, bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde görüşlerini dile getirdi.
KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan’a 2015 yılında müşterek yapılacak işlerin planlanması konusunda desteğini istemeye geldiğinin altını çizen Başkan Çelik, "Her iki kurumun da teknik birimleri koordineli bir şekilde iyi bir planlama yapıyor. 2015 yılında sizi biraz fazlaca yoracağız. Planlı ve koordineli çalışmanın bereketine inanan bir belediyeyiz. Bu durum zaten Kayseri belediyeciliğinde bir kültür haline geldi. Bu kültürün devamı olarak bu sene de birlikte çalışarak cadde ve sokakları yenileyelim istiyoruz" diye konuştu.
Ender Batukan da, Kayseri’nin genelinde işbirliğinin kesintisiz devam ettiğine dikkat çekerek, "Bugüne kadar Kocasinan Belediyesi her zaman bize yardımcı oldu, destek oldu. Sadece bizim altyapıyı yenilememiz yetmiyor üst yapının da yenilenmesi gerekiyor. Burada Kocasinan Belediyemiz her zaman öncü oldu. Desteğimizi devam ettirdik, altyapımızı yeniledik. Belediyemiz de hemen üstyapıyı yaptı. İnşallah önümüzdeki sene de bu işbirliği devam edecek. Siz hem bizlere hem de diğer belediyelere öncü oluyorsunuz. Bundan dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde görüşlerini belirtti.
KAYGAZ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora’ya doğalgazın Kayseri’ye renk kattığını, hayatı kolaylaştırdığını söyleyen Başkan Çelik," Kayseri doğalgazın nimetlerinden yararlanıyor. Şehrin yöneticileri olarak; özellikle hava kirliliğinin azalması konusundaki katkısı başta olmak üzere, sağladığı kolaylıklardan herkesin yararlanmasını, daha da yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu konu da Kaygaz’la sağladığımız uyum ve işbirliğini sürdüreceğiz" dedi.
Hasan Yasir Bora da konuşmasında," Kocasinan’la sağlanan işbirliği ve uyum sayesinde çok verimli çalışmalar yaptık. Bu işbirliği ve uyum 2015 yılında da devam edecek. Bu işbirliği ve uyumun bereketinden yararlanmayı arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.