Antalya Büyükşehir Belediyesi, resmi plakalı kırmızı otobüsleri, Antray ile nostaljik tramvayı bayramda vatandaşları ücretsiz taşıyacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, halkın rahat bir bayram geçirebilmesi için gerekli hazırlıkları tamamladı. Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personel görevde olacak. Ekipler, bayram öncesi özellikle arefe günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Zabıta ekipleri, arefe gününden itibaren bayram süresince Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında da halkın, mezarları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Vatandaşlar, şikayetlerini 249 50 84 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.
KIRMIZI OTOBÜS, ANTRAY VE NOSTALJİ TRAMVAYI ÜCRETSİZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımda vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi ECP plakalı kırmızı otobüsler, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren Antray ile Müze ve Eski Mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.
ASAT’TA NÖBETÇİ EKİP
Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda vatandaşların ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti.
İTFAİYE GÖREV BAŞINDA
İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 36 ayrı grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez Grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve motorize ekipler, olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarını ALO İTFAİYE 112 numaralı telefona bildirebilecek.
MEZARLIKLARDA DİN GÖREVLİLERİ HAZIR
Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda 16 din görevlisi vatandaşlara mezarlık ziyaretlerinde yardımcı olacak.