Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti’den Diyarbakır Milletvekili adayı olmasının ardından, Diyarbakır ile ilgili toplum yararına çalışma programları yürüttüklerini, ilk olarak bu programla bin kişinin tahsis edildiğini söyledi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır adaylığıyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, Diyarbakır’a aday olmanın gerçekten önemli olduğunu belirterek, Diyarbakır’ın tarihiyle, kültürüyle, ağırlığıyla bölgenin çok önemli bir merkezi olduğunu dile getirdi. Bakan Yılmaz, Bingöl ile iç içe bir il olan Diyarbakır’ı temsil etme şerefine kavuşmak istediğini kaydetti. Bakan Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte, yeni ekonomi politikalarıyla, üretim ve istihdam odaklı politikalarla Diyarbakır’ı 21. yüzyılda da çok farklı bir yere taşıyacaklarını ifade etti.
Aday olur olmaz Diyarbakır için yaptığı ilk işin İŞ-KUR Genel Müdürü’nü aramak olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Diyarbakır’la ilgili toplum yararına çalışma programları yürüttüklerini, ilk olarak bu programla bin kişinin tahsis edildiğini dile getirdi. Bu sayının Diyarbakır ili için çok az olduğu düşüncesiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İŞ-KUR Genel Müdürü’nden ilave bir çalışma için ricada bulunduğunu ve böylece ilave bin kişinin daha tahsis edildiğini aktaran Bakan Yılmaz, bunu önümüzdeki günlerde ilçeler bazında bir dağılım yapıp değerlendireceklerini ifade etti.
Diyarbakır’la ilgili ana perspektifinin, daha kalıcı istihdam imkanları oluşturmak olduğunu belirten Bakan Yılmaz, özgürlüklerin arttığı, demokrasinin geliştiği bir ortamda, manevi değerleri de güçlü bir şekilde tutarak istihdam imkanlarını geliştirmek istediklerini bildirdi.
Diyarbakır’ın çok hızlı harekete geçirilecek önemli alanları olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, tekstil kent gibi projelerden, çağrı merkezlerine, mermercilik gibi Diyarbakır’ın önemli alanlarını daha yüksek katma değerli hale getireceklerini, tarım ve tarıma dayalı sanayiye kadar, turizme kadar çok geniş bir potansiyeli olan Diyarbakır’a, huzur ortamı ve çözüm süreciyle birlikte, yeni projelerle çok daha geniş istihdam imkanları oluşturma gayretinde olacaklarını sözlerine ekledi.