Genç Eller Derneği, Düzce Hayvanları Koruma Derneği, HAYTAP, Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği ve Düşün Taşın Derneği, kar sebebiyle sokak hayvanlarının ve kuşların aç kalmaması için açık alanlara yem bıraktı.
Son günlerde yaşanan kötü hava şartlarının başta ulaşım olmak üzere hayatı her alanda olumsuz etkilediğini söyleyen Genç Eller Derneği Başkanı Enes Bektaş, “Bu olumsuzluklardan bir tanesi de sokak hayvanlarının yiyeceksiz kalması. Bu durumun önüne geçmek için Haytap, Hayvan Hakları Koruma Derneği ve Düşün Taşın Derneği ile birlikte sokaklara yem ve et bırakıyoruz” dedi.
Her canlı gibi hayvanların da yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Bektaş, “Toplum olarak mutlu bir hayat sürdürmek istiyorsak, bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Hayatımızın vazgeçilmez unsuru hayvanlarımıza karşı sorumluluğumuzu biliyor ve ona göre davranmaya özen gösteriyoruz. Zor şartlarda yaşama mücadelesi veren sokak hayvanları için bugün sadece yemden ziyade mini yuvalarda koyacağız” diye konuştu.
Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Atağ, Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Albayrak ve Düşün Taşın Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu’da sokak hayvanları hakkında açıklamalar yaptı.
100’DEN FAZLA HAYVAN SEVER KATILDI
Sosyal medyada çığ gibi büyüyen organizasyon sonrasında Anıtpark’ta yüzlerce vatandaş toplandı. Ayrıca Sokak hayvanları için mama, et, yem, yuva gibi malzemelerde toplandı. Yiyecek malzemelerinin ayrıştırmasının ardından gruplar oluşturuldu. Oluşturulan gruplarla Düzce’nin hemen hemen her sokağına yem dağıtıldı. Yaklaşık 250 Kilo yem ve 100 kilo et dağıtımı yapıldı.