Bursa’nın Orhangazi ilçesinde alışveriş günleri başladı.
“100 muhteşem gün” sloganı ile düzenlenen alışveriş günleri, Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle başladı. Orhangazi’de indirimli günlerin yaşanacağı alışveriş günlerinin ilk etabı 28 Şubata, tamamı ise 19 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Açılışa Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Safran ile protokol mensupları katıldı. Başkan Çağlayan, yeni Orhangazi’nin güzelliklerine yeni bir organizasyonun eklendiğine vurgu yaparak, “Bugün Orhangazi’de yeni dönemde başlayan kurumlar arası diyaloğun bir örneğini daha yaşıyoruz. Bu uyum sayesinde Orhangazi’de güzel çalışmalara şahit oluyoruz. Adına ‘100 muhteşem gün’ dediğimiz bu organizasyon, biraz sıkıntılı günler geçiren esnafımıza bir hareketlilik getirecek” dedi.
Alt yapı çalışmalarından da bahseden Çağlayan, “2 yıldır devam eden alt yapı çalışmalarında sona geldik. Biliyoruz ki esnafımız ve vatandaşlarımız çalışmalar esnasında sıkıntı çekti. Artık sondayız. 2 ay içinde Orhangazi’de asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanmış olacak. Alışveriş günleri sonunda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında bir final yapacağız. Bu süreçte alışveriş ihtiyacı olan vatandaşlarımız indirimden faydalanacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesildi. İznik Belediyesi Mehter Takımı ile Orhangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu çeşitli gösteriler yaptı. Kampanyada talihlilere otomobil dağıtılacak. Çekilişle 3 otomobil şanslı vatandaşlara verilecek. Otomobillerin yanı sıra vatandaşlara çeşitli hediyeler de verilecek.