Süphan Dağı’na kış tırmanışı yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı dağcılar, Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’u da makamında ziyaret etti.
Süphan Dağı’na kış tırmanışı yapan dağcılardan Türkiye Dağcılık Federasyonu As Başkanı Yusuf Biltekin, Türkiye Dağcılık Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Korkut Güven ve Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Gül, dağcılık sporuna vermiş olduğu destekten dolayı Başkan Necati Gürsoy’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Belediye Başkanı Necati Gürsoy, dağcılık sporuna belediye olarak her zaman destek vereceklerini ifade ederek, “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Süphan Dağı, her mevsim dağcılık tırmanışına elverişli bir dağımızdır. Belediye olarak düzenlenen her türlü etkinliğe katkı veriyoruz ve bu anlamda ilçemizde düzenlenen Süphan Dağı Kış Tırmanışı’na da destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki ilçemiz ve Süphan Dağı’mız her alanda bilinsin ve tanınsın. Bu zamana kadar hiç dağa tırmanmamıştım. Geçen yıl Süphan Dağı’na tırmanış yaparak anladım ki dağcı arkadaşlarımız çok özverili bir iş yapıyorlar. Bu anlamda dağcı arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum ve her zaman yanlarında olacağımızı da belirtmek istiyorum” dedi.
Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Adem Gül ise; ilçede bulunan Süphan Dağı’na Türkiye Dağcılık Federasyonu öncülüğünde kış tırmanışı yaptıklarını belirterek, “Başarılı geçen bu tırmanış sonrası dağcılık sporumuzun gelişmesine katkı sunan kurumlarımızı ziyaret ediyoruz ve bu kapsamda bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy’a katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim amacımız burada ilçemizi en güzel şekilde tanıtıp turizmine katkı sağlamaktır. Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerde bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Dağcılar, ilçeye bağlı Aydınlar Belde Belediye Başkanı Arif Tusun’u da ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Belde Belediye Başkanı Arif Tusun ise, ilçede dağcılığın ve turizmin gelişmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.