Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesinin Aile Akademisi projesi kapsamında Eğitimci, Yazar Sait Çamlıca tarafından öğrencilere yönelik "Başarı ve Motivasyon", yetişkinlere yönelik “ Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli” konulu konferanslar verdi.
Beyşehir Belediyesinin düzenlediği, Göl Düğün Salonu’nda gerçekleşen konferansın ilkine yaklaşık 500 lise öğrencisi katıldı. “Başarı ve Motivasyon” programında konuşan Eğitimci, Yazar Sait Çamlıca yaklaşık 90 dakika söyleşi yaptı. Başarı için motivasyonun gerekliliği üzerinde duran Yazar Çamlıca, hiçbir başarının çalışmadan kazanılamayacağı, bedel ödemeden hiçbir şeyin elde edilemeyeceğini vurgulayarak, öğrencilere, “Teknolojinin, bilgisayarın, cep telefonunun, internetin, sosyal medyanın esiri olmayın. Onu her zaman kontrol altında tutun. Bol okuyun, öğrendiklerinizi tekrar edin, yaptığınız iş de dürüst olun, kendinizi geliştirin. Çünkü ilerde sefasını da siz çekeceksiniz, cefasını da” tavsiyelerinde bulundu.
Büyük bir ilgi ve beğeniyle izledikleri konferans için Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür eden öğrenciler bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını talep ettiler.
Bireysel gelişim ve özellikle çocukların eğitimi üzerine çalışmalarıyla bilinen Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, “Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli” konulu konferansında da yetişkinlerle bir araya geldi.