54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen bir geceyle anıldı. ’Erbakan’ı anma ve anlama gecesi’ ismiyle düzenlenen programa ’Allah dostu Erbakan’ kitabın yazarı Ekrem Şama konuşmacı olarak katıldı.
Kuran’ı Kerîm tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması yapan AGD Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, Erbakan’ın mücadeleyi başlattığı döneme dikkat çekerek "Hocamız, selamın Günaydın-tünaydından ibaret olduğunu bir dönemde, insanların birbirine selam veremedikleri bir ortamda meydanlara es-selamunaleyküm diyerek indi. Davasından hiç taviz vermedi. Seksen ihtilalinde yumuşak savunma yapalım diyenlere ’Davamız yumuşak savunulacak dava değildir.’ diyerek duruşunu ve samimiyetini en güzel şekilde ortaya koydu. Kendisine yapılan yanlışlara rağmen hiç kimseye kızmadı, beddua etmedi. Herkese hakkını helal ederek rahmeti rahmana kavuştu. Bu programları yapmaktaki hedefimiz asrımızın kutbu hocamızın örnek şahsiyetini ortaya koymak ve onu örnek alarak yaşamaktır." diye konuştu.
Tarihçi yazar Ekrem Şama’nın büyük bir dikkatle takip edilen konuşması Erbakan Hoca’nın çok bilinmeyen manevi yönlerini ortaya çıkardı.
Erbakan’ın mücadelesinin, ortaya koyduğu üstün gayretinin ve başarısının çok konuşulduğunu ancak bunun arka planında iyi bir manevi eğitim ve manevi terbiye olduğunu belirten Şama şunları söyledi; "Erbakan’ın hayatını incelediğimizde görüyoruz ki o siyesete hiçbir maddi beklentiyle girmedi, aksine maddi bir takım fedekarlıklarla, zamanının alimleri tarafından görevlendirilerek girdi. Büyük tasavvuf insanlarının terbiyesinden geçti. İstanbul’da kabri bulanan Yuşa Peygamberin kabrinde şeyhiyle sabahlara kadar ibadet ederdi. Kendisine emredilen siyasi çalışmaları yaparken sürekli istisare halinde oldu. Sekiz gün boyunca üzerindeki elbiseyi çıkarmadan çalıştığına şahit olanlar var."
Anadolu Gençlik Derneği tarafından hazırlanan sinevizyon salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.