Çaycuma Belediyesi Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığında toplanan meclis, gündem maddelerini tartıştı. Komisyondan gelen Cem Evleri’nin ibadethane sayılması konusu oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili üyelerin ret, CHP’li üyelerin kabul oyu kullandığı Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği’ne katılım konulu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Mesken ve iş yerlerinde olması gereken otopark sayısının yeniden düzenlenmesi, oy birliğiyle komisyona havale edildi. Gündem maddesinde yer alan kat karşılığı imar yapılması konusunda Başkan Kantarcı, belediye evlerine ilave olarak planı hazır olan 44 daire daha yapılacağını açıkladı. AK Partili üyeler konunun komisyona havalesini isteyerek çekimser oyu kullandı. Cumhuriyet Halk Partili üyelerin kabul oyu verdiği madde oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyenin taşınmaz malları ile araç parkının kamu yararına çalıştığına dair karar alınması konulu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Ek gündem maddesinde yer alan, belediyenin şirketi ÇAYBEL’in kredi kullanması için şirket müdürüne, kredilerin kullanılması için de belediye başkanına yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Zonguldak Sakatlar Derneği’nin belediyeden yer tahsis talebi meclis de görüşülerek, dernek üyelerinin Kent Konseyine tahsis edilen yerden faydalanması kararı oy birliğiyle alındı. İç Anadolu Belediyeler birliği konulu ek gündem maddesi komisyona havale edildi. Gündem maddelerinin ardından Başkan Kantarcı bir aylık faaliyetlerini slayt sunumuyla meclis üyelerine anlattı. Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Kantarcı, belediye mali hizmetlerin daha düzenli ve disiplinli hale geldiğini, ödeme günlerinin haftada bir Çarşamba günleri olarak belirlendiğini, doğal gaz çalışmalarının yeniden başladığını, TOKİ konusunda olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi.