Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Çemişgezek ilçesi Ulukale köyünde tarım sigortaları konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Çemişgezek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlhan Özen, Çemişgezek Ziraat Odası Başkanı İsmet Aksakallı, TARSİM personeli ile çiftçiler katıldı. Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Ulukale köyünün ürün deseninin yoğunluklu olarak Ulukale dutu olduğunu, bölgede yılda yaklaşık bin dekarlık alanda dut bulunduğunu belirterek, “Ulukale ve Bozağaç köylerindeki üreticilerimizin temel geçim kaynağını çerezlik kuru dut üretimi oluşturuyor. Ulukale ve Bozağaç köylerinin 2014 yılı içerisinde organik kuru dut üretimi için çalışmalara başlandı. Organik tarıma geçilmesiyle üretimi yapılan çerezlik dutun katma değerini artacak ve ekonomik değeri artan bu ürününün tarım sigortası yapılması son derece önemlidir. Yine 2014 yılı içerisinde ilçemiz ve bölgemiz genelinde yaşanan don, dolu afeti nedeni ile bölgede üreticilerimiz mağdur olmuştu. Bu nedenle üreticilerimizin afetlerden doğacak zararlarını azaltmak, gerekli tedbirleri zamanında almak ve üreticilerimizin mağduriyetini önlemek üzere Müdürlüğümüz ve TARSİM Bölge Müdürlüğü işbirliği ile bölgede tarım sigortaları konusunda bu toplantıyı gerçekleştirdik. Yapılan toplantının tüm üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İl Müdürü Kaya’nın konuşmasının ardından TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, üreticilere tarım sigortası konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı, üreticilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.