Yeniden başlayan şike davasında yazılı savunma veren Yıldırım, "Hukuka aykırı kurulan özel makamları, bu makamlarca oluşturulan hukuka aykırı delilleri ve mülkün hukukuna paralel yeni bir hukuk yaratmaya yönelik kararları tanımadığımı ilan ediyorum" dedi

Şike davası kapsamında haklarında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay'ca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanmasına dün başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında yer aldığı 5 sanık ile avukatları katıldı. Sanık Selim Kımıl ise duruşmaya gelmedi. Yeniden başlanan davaya, Aziz Yıldırım'ın sözlü savunması damga vurdu. Savunmasında devlet içindeki paralel oluşumu hedef alan Fenerbahçe başkanı, "Paralel hukuku ve uydurma delillerini tanımıyorum" dedi. İşte o savunmawdan öne çıkanlar:

SİZ BİR ATEŞ YAKTINIZ

"Sayın başkan, sayın üyeler... Savunma hakkı ihlalleri ile kuşatılan Türk Yargı Sistemi'ni illegal yapı ve yapılanmaların vesayet ve hükümranlığından da kurtaran ilk ateşi yaktınız. Bu yüzden kendim, ülkem ve hukuk adına minnettarım. HUKUKA uygun olarak elde edilmemiş ve açıkça hukuka aykırı olan bu delillerle alınmış kararlar hakkında konuşmayı bu ülkeye ve siz Cumhuriyetin hukukçularına yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyorum. Bununla birlikte bu dönemin ve bu döneme ait yapılanmanın, hukuka aykırı kurulan özel makamlarını, bu makamlarca oluşturulan hukuka aykırı delillerini ve en önemlisi mülkün hukukuna paralel yeni bir hukuk yaratmaya yönelik bu kararlarını tanımadığımı buradan ilan ediyorum.

BUNLARI KAYDA GEÇİN

Bugün yaşanılanlar ve yaşatılanlar sadece Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe'ye yönelik değildir. Ülke barışına, vatansever gazeteci ve yazarlara, saygın emniyet mensuplarına ve bu iddialar yüzünden onuru ve şerefi uğruna hayatına son veren şanlı TSK mensuplarına, kısacası bu toprakları vatan yapan tüm değerlere yöneliktir. Ve bugün ben Aziz Yıldırım olarak bu nedenlerle savunmamın Yüce Türk Milleti adına yapıldığının kayda geçmesini istiyorum."

KÜLLİYEN REDDEDİYORUM

Ve bugün, bu vatan için, bu ülke için, bu cumhuriyet için yaşayan insanlara yönelik olarak yapılan örgüt kurma, şike yapmak, darbe yapmak, casusluk yapmak ve onlarca asılsız iddiaları ülkem ve bu onurlu insanlar adına külliyen reddediyorum. 3 TEMMUZ'da bu vatan evlatlarını örgüt kurmakla suçlayanlar, kurgu fezlekelerin altına imza atanlar, şafak sökmeden ocaklarımıza çöküp bizleri silahlı suç örgütü üyesi yapanlar ve en acısı bunları yapanlara bağımsız basın adı altında alkış tutanlar bugün ya terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorlar ya da cezaevindeler. Biz o tarihte 'Ne şikesi! Memleket elden gidiyor'" dediğimizde gülenler şimdi yanıldıklarını anlatıyorlar her fırsatta. Aziz Yıldırım'ı Devrimci Karargah Örgütü üyesi ve İBDA-C örgüt üyeliğinden dinleyenler şimdilerde ifade üzerine ifade veriyorlar.

SON NEFİSİMİZE KADAR

Bu zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti Yargısını, Emniyetini ve TSK'yı hedef alarak Türkiye'yi savunmasız bir şekilde uluslararası emperyalist politikaların kucağına atıldığını söylediğimizde bize gülenler bugün TV'lerde haklılığımızı tekrarlıyorlar. BİZLER ülkeyi çok sevdik. İyisiyle, kötüsüyle, eğrisiyle, doğrusuyla ve ona ait ne varsa. Hakkımızda asılsız iddialarla hükümler kurulduğunda cezaevlerinde yatmak için koşarak geldik. Ve birileri uluslararası platformlarda Türkiye'yi ve ona ait ne varsa şikayet etmek için fırsat kollarken, biz tüm çektiklerimize rağmen haklı çıksak da Türkiye aleyhine dava açmayacağımızı peşinen kabul ettik. Kararlılığımız son nefesimize kadar sürecektir."

BERAATiNi iSTEDi

Yazılı savunma veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mahkemedeki savunmasında ise beraatini talep etti. "Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bir başka devlet kurulursa bunun karşısında oluruz" diyen Yıldırım, "Ben hastanedeyken yatacağım yer bile belliydi. Adres Metris'ti. Bu bir planlanmış operasyondu" diye konuştu. Zaman zaman yazılı savunmasında yer verdiği konulara değinen Aziz Yıldırım, mahkemeden beraatini istedi.

BiR ÖRGÜT LAZIMDI BENi KULLANDILAR

Olgun Peker ise savunmasında, "Şikeden beraat eden şike örgütünün bir numarasıyım. Bana şikeyle ilgili tek soru bile sorulmadı. Tanımadığım insanlar var, onlarla örgütmüşüz. Şike davasında beni kullandılar. Aziz Yıldırım, Özel Yetkili Mahkeme'ye çıkarılması lazımdı, suç örgütü lazımdı, kamuoyunda kabul edilecek futbolun içinde biri lazımdı; bunu algılattılar." diye konuştu.