Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bilecik İl Başkanlığı tarafından bu akşam seçim çalışmaları kapsamında parti binasına astıkları bayrak ve flamalar kaldırılmak isteyen bir grup ile HDP’liler arasında yaşanan olaylarda 1 polis yaralandı.
Bilecik merkez Gazipaşa Mahallesi Gülistan Sokak üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığı binasının önüne seçim çalışmaları kapsamında partili gençler bayrak astı. Bu asılan bayrak ve flamaları toplanan bir grup genç indirmek istedi. Bu sırada HDP’liler ve yaklaşık 70 kişilik grup arasında olaylar yaşandı Polis grubu parti binasının önünde uzaklaştırmaya çalışırken arada 1 polis memuru yaralandı. Parti binasının önünden uzaklaşan grup HDP İl Başkanlığı binasına yakın bir çay bahçesinde toplandı. Kalabalık burada biraz daha artınca grup tekrar HDP binasına yürümek istedi. Yürüyüşe geçen grup “Burası Türkiye ya sev ya terket”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları ile parti binasına gelmek istedi. Bu sırada gruba Bilecik İl Emniyet Müdür Ali Ekber Bektaş konuşma yaptı. Bektaş, “Yavrum çocuklar bakın, hadi kuzum benim, biz gereğini yapacağız. Ben emniyet müdürüyüm. Biz sizin duygularınızı anlıyorum sizde bizleri anlayın” sözleri ile babacan bir tavır sergileyen emniyet müdürünü kırmayan grup, İstiklal Marşı’nı söyledikten söyle “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları atarak olay yerinden ayrıldılar.
“BİZ BÖLÜCÜ DEĞİLİZ”
Yaşanan olaylar ardından HDP Bilecik Milletvekili adayı Ömer Ege, burada bölücülük yapmadıklarını, bölücü olmadıklarını ve Türk Bayrağı’nın herkesin olduğunu belirtti. Ege, “Bu bayrakta bizimde dedelerimiz kanı var. Türkiye’nin her tarafından Türk Bayrağı bizimdir. Türkler, Kürtler hepimiz kardeşiz. Bugün bize çok büyük bir hakaret yaptılar. Biz küfürü kabul etmiyoruz. Biz onlara küfür ediyor muyuz. Küfür bizde olmaz onlar ediyorlar ona göre alışmışlar. Bizi zorluyorlar ama biz o oyunlara gelmeyeceğiz. Astığımız bayrakları indirmiyoruz. Eğer MHP, CHP, AK Parti indirirse bizde indiririz. Hepsine yasak olsun bizde indirelim” dedi.
Polis bayrakların asıldığı noktayı güvenlik şeridi ile çevirken, çok sayıda polis parti binasında çevresinde yaşanabilecek olaylara karşı güvenlik önlemi aldı.
Öte yandan, yaralı polisin sağlık durumu iyi olduğu ve tedbir amaçlı Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.