Mersin’in merkez ilçesi Mezitli’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, vatandaşları şaşkına çevirdi. Yıllar sonra kent merkezinde kar gören Mersinliler kara hazırlıksız yakalanırken, sürücüler araçla ilerlemekte zor anlar yaşadı.
Tüm Türkiye’de etkili olan soğuk ve yağışlı hava Mersin’de de etkisini gösteriyor. Bir haftadır soğuk ve yağmurlu havalarla mücadele eden Mersin kent merkezinde bugün bir ilk yaşandı. Yaylalarda 3-4 gündür etkili olan kar yağışı, bugün sabah saatlerinde kent merkezine kadar indi. Merkez Mezitli ilçesinin Davultepe ve Tece mahallelerinde şiddetini gösteren kar yağışı yer yer 20 santim yüksekliğe çıktı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadı. Tarihinde merkeze ilk defa bu kadar çok kar yağdığını gören vatandaşlar, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Her yeri beyaz bir örtüyle kaplanan Mezitli’de vatandaşlar, cadde ve sokaklarda kardan adam yapıp kartopu oynadı. Yoğun kar yağışının ardından Mezitli Belediyesi ekipleri cadde ve sokakların ulaşıma kapanmaması için çalışmalara başladı. Yoğun karla birlikte etkili olan fırtına, Akdeniz açıklarında hortuma neden oldu. Ayrıca yaylalarda kar yağışı etkisini sürüdürüyor. Ekipler 24 saat yolları açmak için çalışırken, bazı köy yolları ulaşıma kapandı.
Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaşanılabilecek her türlü olumsuzluklara karşı vatandaşların belediyenin ücretsiz Alo 153 hizmet numarasını arayabilecekleri kaydedildi.