Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, Erciş’teki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti, taziye ziyaretlerinde bulundu ve toplantılara katıldı.
Öncelikle meslek odalarını ziyaret eden Çaha, daha sonra Erciş Star Radyo’ya giderek burada yetkililerle tanıştı ve fikir alışverişinde bulundu. Taziye ve köy ziyaretlerini gerçekleştiren Çaha, akşam saatlerinde Safa Vakfı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Çaha şunları söyledi:
“Dünyada İslam kadar hiçbir inanç ve hiçbir öğreti hızlıca yayılmamıştır. Müslümanlar İslam’ın nüzulünden otuz yıl sonra Mısır, Kuzey Afrika, Suriye, Orta Asya ve Anadolu içlerine kadar yayıldı. On beşinci yüzyıla geldiğimizde o günkü dünyanın dörtte üçü Müslümanların hakimiyeti altındaydı. Müslümanlar yeryüzüne gönülleri fethedecek değerleri üzerinden yayıldılar. O değerler adalet, barış, özgürlük, hoşgörü, çok kültürlülük gibi değerlerdir. İslam tüm insanların mal, can, namus, akıl ve inancını emniyet altına almıştır. İnsan hakları bildirgelerinden bin yıl önce insanlığa bu hakları İslam getirmiştir. Savaş hukukunu ilk kez Müslümanlar geliştirerek insanlığa armağan etmiştir. İslam savaşlarda sivilleri, kadınları, yaşlıları, çocukları ve silaha sarılmayanları masum olarak kabul etmiş ve bunlara dokunmamayı emretmiştir. Oysa bugün uçaklarla şehirler havadan bombalara, atom bombalarına maruz kalmaktadır. İnsanlık bugün her zamankinden daha fazla kutlu doğumun içerdiği değerlere muhtaçtır.”
Prof. Dr. Ömer Çaha’nın konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Kutlu Doğum Programı Sakalı Şerif’in ziyaretiyle sona erdi.
Ömer Çaha, saat 21’de biten programının ardından kaldığı yerde ziyaretçileri kabul ederek onların sorunlarını dinledi.