Didim Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü’nün (DAHOT) gerçekleştireceği Didim 23 Nisan Uluslararası Halkoyunları Çocuk Festivalinin yabancı konukları, Kaymakam İskender Yönden ve Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı ziyaret etti.
Didim Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübünün 23 Nisan Uluslararası Halkoyunları Çocuk Festivali kapsamında yurt dışından 5 ülkeden misafir ettiği 6 gruptan oluşan 180 çocuk dansçı ve 75 grup yöneticisi ile eğitmenlerinden oluşan 255 kişi ağırlandı. Gelen gruplar adına temsili olarak her ülkeden birer grubun yer aldığı heyet DAHOT Başkanı İlyas Aydur ve DAHOT yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Didim Kaymakamı İskender Yönden ve idim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı ziyaret etti.
İlk olarak Didim Kaymakamı İskender Yönden’i makamında ziyaret eden yabancı öğrencileri ülkelerinden getirdikleri hediyeleri ve tanıtıcı materyalleri Kaymakam Yönden’e hediye etti.
Kaymakam Yönden 23 Nisan için Didim’e gelen konukları ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken “Sizleri burada görmekten mutluyuz. Onur duyduk. Buraya gelen dostlarımızın ilçemizi beğenmesi de önemli; Bu yıl 4. düzenleyeceğiz. İnşallah daha uzun yıllar bu festival devam eder” dedi.
Yabancı konuklar adına bir konuşma yapan Makedonya Koçani Belediye Meclis Başkanı Yordan Dimitrov Didim’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, sıcak karşılamadan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Yabancı heyet daha sonra Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Atabay, konukları Didim’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken tüm Dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan’da Didim’de de yabancı çocukların olmasının güzel ve sevindirici olduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Ziyarette yabancı öğrenciler ülkelerinden getirdikleri hediyeleri ve tanıtıcı materyalleri Başkan Atabay’a hediye etti. Ziyaretlerin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.