Düzce Kültür Dershanesi 2015-2016 eğitim döneminde Kültür Temel Lise olarak hizmet verecek.
Dershaneler okula dönüşüyor. Türkiye’de dershaneden okula dönüşen ilk 20 dershane arasında Düzce Kültür Dershanesi de var. Kültür Dershanesi Kültür Temel Lisesi olarak hizmet verecek. Düzce Kültür Koleji ve Dershanesi kurucusu Hasan Aktürk, dönüşüm ile ilgili bilgiler verdi.
Aktürk ilk olarak okula dönüşen dershaneler sıralamasında Kültür Dershanesinin Türkiye’de ilk 20 içinde olduğunu söyledi.
Dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyetlerini tamamlayacağını belirten Aktürk “Dershaneler ye temel liseye dönüşecek yada kapanacak. Türkiye’de ki mevcut okullara alternatifmiş gibi dershanelerin gösterilmeye çalışması sonrası ya da diğer etkenlerle birlikte dershane dönüşümü ortaya çıkmıştır. Dönüşüm programından kasıt eğitimin özelleştirilmesine geçiş süresini hızlandırmak ve var olan yüzde 3-4’lük oranın AB ülkelerinde olduğu gibi yüzde 15’ler seviyesine çıkarmaktır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bulunduğu kurumlarda eğitimi 2018-2019 eğitim yılına kadar sürdürebilmemiz için standartlar yönergesi hazırlamıştır. Temel Lise geçici bir süreliğine dershanelerin birden ortadan kaldırmadan özel okullaşmayı ön gören geçiş sürecini kapsamaktadır. Kültür Temel Lisesi olarak nitelikli eğitim anlayışının yanında makul ücret politikasıyla velilerin bu sorunu yaşamayacakları bir olanak sunuyoruz” dedi.
Aktürk, Temel Liseye geçişlerde bakanlığın öğrenci başına 3 bin TL teşvik verdiğini söyledi.
Düzce Kültür Koleji ve Dershanesi Hasan Aktürk’ün ardından Eğitim Kurumu Müdürü Birol Güney, Temel Liselerin nasıl bir eğitim vereceği konusunda bilgiler vererek “Temel Liseler 2015-2016 eğitim öğretim döneminde eğitim vermeye başlayacak” dedi.
Güney son olarak Kültür Temel Lisesi olarak kayıtları almaya başladıklarını söyledi.