Mersin’in merkez Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen, dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonu ile birlikte istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak olan ’İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ (İSKEP) kapsamında verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi, dezavantajlı bireylere kendi işini kurma fırsatı sağlıyor.
Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ’Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik uygulanan projede, İŞKUR ve KOSGEB’in de desteklediği girişimcilik eğitimini alan ve kendi işini kurmak isteyen 22 dezavantajlı bireye, İŞKUR tarafından 36 bin TL, KOSGEB tarafından ise 30 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, kendi geliştirdikleri iş projeleri ile girişimcilik desteklerinden yararlanabilecekler.
İSKEP Projesi Girişimcilik Eğitim Uzmanı Abidin İçden tarafından verilen eğitimleri izleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplumda dezavantajlı yaşayan kişilere el uzatılması gerektiğine dikkat çekti. Tuna, "Belediyemizin de aralarında bulunduğu 12 belediye tarafından uygulanan İSKEP Projesi kapsamında istihdam için mesleki eğitim atölyeleri kuruyoruz. Burada, mesleki eğitim alacak olan dezavantajlı bireylerin, iş adamlarımızla görüşmelerini sağlayarak istihdam konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Toroslar Belediyesi olarak ’Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerini’ hedef grup olarak seçtik. Aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen dezavantajlı bireyler için girişimcilik eğitimleri vermekteyiz. Bu konuda kendi işini kurmak isteyen girişimcilere İŞKUR ve KOSGEB hibe desteği sağlayacak. İlçe genelindeki mahalle muhtarları ve sakinlerinin bir araya geldiği bilinçlendirme, farkındalık seminerlerine periyodik olarak mahallelerimizde devam etmekteyiz. Belediyemiz, İŞKUR, ASPB ve MEB temsilcilerinden oluşan proje ekibi ile verilen seminerlerde, mahalle muhtarlarımızdan ve sakinlerimizden aldığımız fikir ve önerileri önemsiyoruz. 23 ayda tamamlanacak olan ve 9 aydır devam eden projemizin çalışmalarını başarıyla sürdürmekteyiz. Toroslar Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz bu projelerdeki gerçek gayemiz, huzurlu ve yaşanılabilir bir Toroslar, mutlu bir Mersin ve mutlu bir Türkiye oluşturmaktır" dedi.