Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim Destek Evi öğrencileri, yıl sonu etkinlikleri kapsamında ’Resim ve heykel sergisi’ açtı.
Eğitim Destek Evi öğrencileri tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrosu salonunda düzenlenen programlarla devam etti. Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda öğrencilerin Arin Mirkan sanat atölyesinde yaptığı resim ve seramik çalışmaları sergilendi. Etkinliklere Eğitim Destek Evi’nde eğitim gören Kobanili öğrenciler ve aileleri de katıldı.
Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda Eğitim Destek Evi bünyesinde yer alan Arin Mirkan sanat atölyesinde öğrencilerin çalışması sonucu yapılan heykeller, değişik seramik süs eşyaları ve resimler sergilendi. Belediye tarafından öğrencilere kokteyl verilirken, ailelerde sergiye ilgi gösterdi. Duvarlara öğrencilerin atölye ve resim çalışmaları dışında, Kobani ve Sincar direnişinde çekilen fotoğrafların asılması da dikkat çekti.
Sergiyi dolaşan öğrenciler etkinlik programları kapsamında tiyatro salonuna geçti. Program öğrencilerin yıl boyu düzenlediği eğitim etkinliklerin gösterildiği slayt sunumu ile başlarken, Eğitim Destek Evi’nin gitar, arbane ve müzik grubunun sunumuyla devam etti. 2 gün devam eden etkinlikler, folklar, müzik ve tiyatro gösterimi ile son buldu.