AK Parti Düzce Kadın Kolları, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüdü.
Düzce Belediyesi önünden başlayarak Anıt Park Meydanı’na kadar süren sessiz ve slogansız yürüyüşte kadınlar ellerindeki dövizlerle tepkilerini ortaya koydu. Kadın kollarının düzenlediği “Başka Özgecanlar istemiyoruz” isimli yürüyüşte kadınlar siyah çelenk taşıdı.
Kadınlar, ellerindeki “Kadın cinayetine karşı ses ver”, “Şiddete Hayır”, “Kadına şiddet en ağır suçtur”, “Kadına yönelik şiddetle mücadele bizde varız” taşıdıkları dövizlerle kadın düşmanlığına ve kadına şiddete meydan okudu.
Anıt Park Meydanına siyah çelenk bıraktıktan sonra açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, suçluların cezalandırılması istediklerini vurgulayarak “Mersin’de işlenen son Özgecan cinayetini vahşet kelimesinin dahi içine sığamayacak kadar büyük ve tarifsiz bir eylemdir. Düzce AK Parti Kadın Kolları olarak bu menfur olayı kınıyor, mazlum ve masum üniversite öğrencisi Özge Can Aslan kızımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyor, suçluların adaletin vereceği en uygun ceza ile cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.
Özgecan’ın acısının tahammül edilemez boyutta olduğuna dikkat çeken Uçar “Allah hiçbir anneye böyle bir acı nasip etmesin. İnsan olma onurumuzun, vicdanımızın yerlere serildiği bu olay kızı olan her anneyi ve babayı; insan olan herkesi büyük bir korku girdabına sürüklemiştir. Bu acıya tahammül edilemez. Bu acının tarifi yok. Özgecan’ın annesi ile birlikte bütün annelerin yüreğine bu acının düştüğünü biliyoruz. Bütün milletimizin yüreğine bu acının düştüğünü biliyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi” dedi.
Uçar konuşmasına “Ey Kadınlar, Ey Erkekler, Ey Düzceliler, Ey insanlar” şeklinde seslenerek şunları söyledi. “Şiddetin, özellikle de çocuklara ve kadınlara karşı şiddetin yasa ile polis ile jandarma ile ceza evlerinin sayısını arttırmakla önlenemeyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. İdam cezalarının çok tartışıldığı şu günlerde Düzce AK Parti Kadın Kolları olarak soruyoruz! Hangi birini idam edeceksiniz? Neden bataklığı kurutmaya odaklanmıyoruz? Neden daha güçlü, aile ile kültürlü ve milli manevi değerlerini bilen Allah’tan korkan ve vicdani sorumlulukları gelişmiş bir nesil yetiştirmeye odaklanmıyoruz.”
Çocukların her gün internet ve televizyonlardan yayılan şiddet içerikli programların esiri olduğunu vurgulayan Uçar “Şimdi yaşadığımız bu korkunç olay karşısında hem tepkimizi ortaya koymalı hem de bataklığı kurutacak önlemleri bulmalıyız. AK Parti Kadın Kolları olarak Ailelerin parçalanmasını önleyecek tedbirler üzerine yoğunlaşmalıyız. Yasalarımızı yeniden gözden geçirmeli ve sağlıklı boşanma süreci danışmanlığına verdiğimiz emek kadar da boşanmayı önleyici yöntemler, şiddeti önleyici tedbirler üzerine yoğunlaşmalı, kültürel değerlerimizle örtüşmeyenleri değiştirmeliyiz” dedi.
Uçar bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, bütün sivil toplum kuruluşlarına, memur, esnaf, iş adamına, meslek guruplarına ve herkese bugün itibariyle kadına karşı şiddetle mücadele için top yekun seferberlik çağrısında bulundu.
AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Sibel Tuncer “Özgecan Arslan kardeşimize yapılan bu çirkin, insanlık dışı saldırıyı kınıyor, bunu yapan insan postu giymiş mahlukatları lanetliyor, geride kalan yakınlarına baş sağlığı diliyor, böyle bir melek yetiştiren annesinin ellerinden öpüyorum’’ dedi. Tuncer konuşmasının ardından ise “Oysa hayattır kadın” şiirini okudu. Kadınlar yaptıkları açılamanın ardından ise dağıldılar.