Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Toprak Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Aşkın, Nisan ayında yapılacak Ordu Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.
Bir otelde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Prof. Dr. Tayfun Aşkın, 2007 yılı Ağustos ayından bu yana ODÜ bünyesinde görev yaptığını belirtti. Ordulu olduğu için şehrin yerel dinamiklerini, insan topografyasını yakından bildiğini kaydeden Prof. Dr. Aşkın, ‘yerel dinamiklerden güç alan evrensel bir üniversite’ ortaya çıkarmak istediğini söyledi.
“KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM ŞART”
Prof. Dr. Aşkın, “2023’e doğru tanınırlılığı daha yüksek ve saygın bir üniversite olması, çalışma ikliminin değişmesi, çalışanı ve öğrencisi ile mutluluğu ve motivasyonu yüksek bir kurum haline gelmesi, rekabette üstünlüğü sağlayabilmesi, öğrenci merkezli, yaşayan ve sosyal çevreye sahip bir yerleşke üniversitesi olabilmesi, kendi kaynaklarını üretebilmesi, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılması, kurumsal özgüvenin inşası ve aidiyet duygusunun yerleşmesi, yerel değerlerden güç alması ve bunu devamlı kılması için daha fazla sorumluluk almam gerektiğini düşünerek Nisan ayında yapılacak olan 2015-2019 dönemi rektörlük seçimlerine değişen yeni Türkiye yolunda ODÜ’de köklü bir değişimin gerekli olduğuna inanarak aday oldum” dedi.