Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaptırılacak olan Erol Ayhan Tosyalı Kız Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma töreninde konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, “Bugün temelini atacağımız Erol Ayhan Tosyalı Kız Yurdu ve Spor Tesisinin inşaatının kazasız, belasız, öngörülen sürede bitirilmesini ve hizmete açılmasını diliyorum” dedi.
Reyhanlı ilçesinde daha önceden yaşanan bazı talihsiz olayların bir an önce unutulmasını, varsa yaraların sarılmasını, bu kentin ve çocuklarının en güzel şekilde geleceğe hazırlanmasını arzu ettiklerini belirten Vali Topaca, “Burada temel unsur okullarımızdır. Gönül ister ki her mahalleye, ihtiyaç olan her noktaya okul yapalım. Devletimizin bu anlamda bütün kaynaklarını son dönemde fazlasıyla seferber ediyoruz. Ancak yine de yetişemeyebiliyoruz. Bu anlamda hayırseverlerin desteğine her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuda Hatay’da kapısını en çok çaldığımız ailelerden birisi de Tosyalı ailesidir. Birçok yatırımı bizim adımıza yaparak milletimizin hizmetine sunuyorlar” dedi.
"EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ"
"Yapılan okullarla geleceğimizi teminat altına alıyoruz" diyen Vali Topaca, şöyle devam etti:
“İyi bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda yapılan okulumuzu, pansiyonu çok önemsiyoruz. Bir ülkenin refahı, sürdürülebilir gelişmesi için en önemli kaynak olan çocukları eğitmek çok önemlidir. Bizim en büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır.”
Son dönemde müteşebbis sayısındaki artışa dikkat çeken Vali Topaca, “Gerçekten dünyanın her yerinde, her köşesinde yatırımcımız var. Yatırım yapan, fabrika yapan, hem kendi ülkesinde hem gurbette koşturan, terleyen müteşebbislerimiz var. Ülkemiz için bu müteşebbis kaynağı çok önemlidir. Bu anlamda onların önünü açmak, onların daha çok hayır yapmasını sağlamak da bizim devlet olarak yapmamız gereken en önemli husustur. Refah düzeyinin artması ve sürekli gelişmesi bu müteşebbislerin varlığına ve onlar için sağlıklı, kolay yatırım yapılabilir, çalışılabilir ortamın var olmasına bağlıdır. Onun için bizler inşallah hem bu okulları, yurtları yapacağız, yaptıracağız, hem de iş adamlarımızın da önünü açarak ülkemizin refah düzeyini, üretim kapasitesini, teknolojik gücünü de arttırmanın yollarını arayacağız” dedi.
Yurt ve okul inşaatı tamamlanınca Reyhanlı ilçemizin çok önemli bir eksiğinin kapanacağını belirten Vali Topaca, ”Önümüzde yapacağımız birkaç yatırımdan sonra da eğitim altyapısını tamamlamış, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir Reyhanlı olacaktır. Bu yatırımların yapılmasına vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tosyalı ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bu inşaatın mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak çocuklarımızın hizmetine girmesini diliyorum” dedi.
"HUZUR İÇİN HEPBİRLİKTE MÜCADELE VERDİK"
Hatay’ın geleceği ve Hataylı hemşehrilerimizin huzuru için hep birlikte büyük mücadeleler verdiklerini belirten AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise “Bugün burada açılışını yapacağımız eser başta olmak üzere Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve ailesi Hatay’ın birçok yerinde hatta komşu illerimizde yatırımlara ve sosyal projelere imza attılar. Yaptıkları hizmetlerden ve yatırımlardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
İlçemize bir eğitim kurumunu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek teveccühleriyle ve hayırsever Tosyalı ailesinin katkılarıyla bu güzel, nadide eseri ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 300 kişilik kız öğrenci yurdumuz ve kapalı spor salonumuz ile ilçemizdeki imam hatip liselerinin kurumsallaşması yönünde son halkayı da tamamlamış olacağız. Teşrifleriyle bizi onurlandıran ve bize güç katan başta Sayın Valimize, değerli konuklarımıza ve yapmış olduğu hayırlarla Hatay’da ve Türkiye’de isim sahibi olan çok değerli Tosyalı ailesine ilçem adına teşekkürlerimi ve takdirlerimi arz ediyorum” dedi.
Yapılacak olan yurt ve spor salonu hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise, ”Reyhanlı ilçemiz son yıllarda yapılan yatırımlarla büyük oranda derslik sorununu gidermiştir. Yapılacak olan bu pansiyon özellikle eskiden köy statüsünde olan 31 adet uzak mahallemizde kız çocuklarının okullaşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Spor salonu ise çevre okulların spor etkinliklerinde kullanılacaktır. Eğitim camiası adına hayırseverlerden katkılarını arttırarak sürdürmelerini talep ediyoruz. Bu törene iştirak ederek eğitime desteğini gösteren katılımcılara teşekkür ediyoruz“ diye konuştu.
"BUGÜN BU UHREVİ BİR YATIRIM İÇİN TOPLANDIK"
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı yaptığı konuşmasında, “Geçen hafta yine bugün Osmaniye’de temel atma töreninde buluşmuştuk. O dünyevi bir yatırımdı bugün ise uhrevi bir yatırım vesilesiyle bir aradayız. İnşallah her zaman sayısını şaşıracağımız kadar çok hayırları, eserleri yapma imkanımız olur” dedi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine ilçenin ihtiyacını karşılamaktan mutlu olduklarını ifade eden Fuat Tosyalı, “Özellikle projenin her aşamasına, her detayına Sayın Cumhurbaşkanımızın çok yakın ve özel bir ilgisi oldu” diye konuştu.
Bu eserin Reyhanlı’ya, özellikle yavrularımıza hayırlar getirmesini dileyen Fuat Tosyalı, şöyle devam etti:
“Sayın Valimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bizler hayırsever olarak bu eserleri yapıyoruz. Bizim yaptığımız yatırım zor bir yatırım ama sizin yaptıklarınız daha zor bir yatırım. Özellikle şükranla ifade ediyorum ki sizler de bu eserleri yaşatıyorsunuz. Sizlerin eserlere olan ilginiz, desteğiniz bizim bu konudaki gayretlerimizi ve şevkimizi arttırıyor. Böyle güzel bir günde bir arada olma zahmetine katlanan tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, bu eserin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun okuduğu dualar eşliğinde 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve spor salonunun temeli Hatay Valisi Ercan Topaca ve katılan protokolün hep birlikte ilk harcı koymasıyla atıldı.
Törene Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanısıra Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali yardımcıları, İl Jandarma Komutan Vekili, İl Emniyet Müdürü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve ailesinin yanısıra Hatay’ın hayırsever işadamları ile ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.