Türkiye Basketbol Ligi’nin 18. haftasında kendi evinde Galatasaray Liv Hospital’ı ağırlayan NSK Eskişehir Basket, 66-61’lik skorla galibiyete imza attı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan NSK Eskişehir Basket Başantrenörü Brad Greenberg, takımın iyi bir performans sergilediğini belirterek, “Bizim için doğru ve çok iyi bir adım oldu. Ben geldikten sonra oynadığımız iki maç, bizim maçlardaki gayretimiz yeterli değildi. Oyuncularımız sahada oynuyorlardı fakat gerçekten yüreklerini ortaya koyarak oynamıyorlardı. İyi bir takım olmak istiyorsak ve iyi takımları yenmek istiyorsak bugünkü gibi gerçekten mücadele etmemiz gerekiyor. Mücadelenin yanında aynı zamanda takım olarak bir bütün olmanız gerekiyor. Takımda herkesin birbirine güvenmesi ve inanması gerekiyor. Birbirinizle saha içinde iletişim halinde olmanız gerekiyor ve bu akşam bunu yaptık, birbirimize yardım ettik. İkinci yarı hücumda da sadece bir top kaybı ile oynadık. Bundan sonra daha çok böyle adım atmamız gerekiyor. Salı günü yeninde toparlanacağız ve bir sonraki maça hazırlanacağız” dedi.
NSK Eskişehir Basket oyuncusu Kartal Özmızrak ise şampiyonluğun adaylarından olan Galatasaray’ı yenmek için hafta boyunca çok çalıştıklarını vurgulayarak, “Güzel bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Şampiyonluğun en büyük adaylarından Galatasaray’ı yendik, önlemlerimiz çok iyi aldık. Bütün hafta boyunca çok iyi çalıştık. Her zaman maçı kazanacağımızın sinyallerini veriyorduk ama hiçbir şekilde büyük takımlara karşı galibiyet alamamıştık. Bu galibiyetin takımımız adına çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu kadar az sayı olan bir karşılaşma olduğunu hatırlamıyorum. Çok iyi müdafaa ettiğimizi düşünüyorum. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Herkes yüreğini ortaya koydu. Biz pes etmedik, bunu herkesin bilmesini istiyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda yükselen performansımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman ise toplantıya katılmadı.