Konya’da, yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışının ardından okullar bugün tatil edildi. Gece başlayan kar yağışı aralıksız devam ederken, sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşların servis bekledikleri noktalar ve otobüs duraklarında kalabalıklar oluştu. Kar yağışı ile birlikte Mevlana Müzesi de beyaz örtüsüne büründü. Okulların tatil olduğundan haberi olmayan bazı çocuklar okul kapısından geri döndü. Çocuklar, okulların tatil olmasına sevindiklerini söyledi. Sabah erken saatlerde dükkanlarını açan esnaf da iş yerlerinin önünü temizledi. Simitçiler, kar yağışı altında vatandaşların yoğun olduğu otobüs duraklarında sıcak simitlerini satmaya devam ederken, vatandaşlar, Konya’nın kar yağışını beklediğini, karın bereket olduğunu ifade etti. Temizlik görevlileri de kaldırımlarda kar kürüme çalışmalarına başladı. Kar yağışının ardından çocuklarını alarak evlerinin önüne çıkan bazı vatandaşlar, çocuklarıyla kartopu oynadı. Kar yağışına rağmen sporlarını aksatmayan vatandaşlar da parklarda yerini aldı. Parkta koşan bir grup vatandaş, karlı havada spor yapmanın çok güzel olduğunu belirtti.
Kar yağışının aralıksız devam ettiği Konya’da, şehirlerarası karayollarında ise ulaşım zaman zaman güçlükle sürdürülüyor. Polis ekipleri karayollarında güvenlik tedbirlerini artırırken, karayolları ekipleri yol temizleme çalışmalarına devam ediyor.
Meteorolojiden alınan bilgiye göre, bugün Konya’da havanın çok bulutlu olacağı, öğle saatlerine kadar yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 2-5 derece azalacağı Konya’da, rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.