Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Tıp Teknisyenleri Ve Teknikerleri Derneği işbirliği ile düzenlenen 1.Tralli Travma Rallisi ile geleceğin sağlıkçıları yarışarak tecrübe de kazandılar.
Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım birinci sınıf öğrencilerinin hem motivasyonunu arttırmak hem de mesleki yaşamlarında karşılarına çıkacak riskleri yakından tanımaları için Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerliği Derneği işbirliğiyle planlanan 1.Tralli Travma Rallisi Söke Belediyesi şantiye alanında başarıyla tamamlandı.
Türkiye’de ilk defa yapılan bu organizasyonda; Triyaj, Yüksekten Düşme, Araç İçi Trafik Kazası, Dar Alanda Yaralıya Müdahale ve Taşıma Teknikleri olmak üzere toplam beş etapta yarıştılar. Taşıma etabı dışındaki diğer tüm etaplarda Ameliyathane Hizmetleri bölüm öğrencilerimiz canlı manken olarak görev aldığı Travna Rallisinde geleceğin sağlıkçıları hem tecrübe kazandılar, hem de yarıştılar. Yapılan yarışmalarda öğrenciler meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri vakaları daha yakından tanıma fırsatı da bulurlarken, yarışmalar sonunda her etap için birinci, ikinci ve üçüncü olan ekiplere madalya, toplam puanlamada ilk üçe giren ekiplere ise plaket verildi.
Genç Sağlıkçıların performansları rallide görev yapan heyet tarafından olumlu bulunurken Türkiye de ilk kez Söke de yapılan Travma Rallisinde gerçekleştirilen senaryolar gerçeği aratmadı.