AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Kütüphane Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak halkın kitaplardan faydalanabilmesi için kütüphane bilincinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Okuma alışkanlığının öğrencilerin yanı sıra bütün bireylere kazandırılması gerektiğini söyleyen kaydeden Başkan Yurdunuseven, kitap okumanın insan zihnini geliştirdiğini ifade etti. Kütüphane Haftasının amaçlarından bir tanesinin de okuma bilincini aşılamak olduğunu anlatan Başkan Yurdunuseven açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kütüphane haftası, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve şevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali bu anlamlı sözü okumanın ve öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bile okumanın önemi hadisi şeriflerle vurgulanmıştır. Okumak insanın maneviyatına büyük bir katkı sağladığı gibi kitaplar insanın en iyi dostudur. Kitap, gazete, dergi gibi birçok yayınlanan yazıları okumak toplumla ilgili bilgilere de sahip olmayı sağlar. Eğitimin, bilimin, sanatın kısacası insanlığın temeli kitaba dayanır. Bu nedenle kitapsız bir dünya asla düşünülmemeli ve düşünülemez. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur.”