Çiğli ilçesinde, 5. Geleneksel Nostalji Masterler Dostluk Turnuvası, dört aylık maratonun ardından sporcu ve ailelerin katıldığı ödül gecesiyle son buldu. Geceye dostluk ve kardeşlik havası damgasını vurdu.
Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği 5. Geleneksel Nostalji Masterler Dostluk Turnuvasının kokteyli törenle yapıldı. Çiğli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Akvaryum Kafe’de düzenlenen organizasyona, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, STK temsilcileri, siyasi parti İlçe başkanları, başkan yardımcıları, daire müdürleri, meclis üyeleri, spor kulübü yönetici ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Turnuvada yarışan takımların sporcuları ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği organizasyon, üç dakikalık sinevizyon gösterisiyle başladı. Turnuva süresince yaşanan heyecan ve mutluluğun paylaşıldığı ortamda, kıyasıya mücadelenin sergilendiği maçların unutulmaz anları katılımcılara izlettirildi. Coşku ve eğlencenin dorukta olduğu kokteylde sinevizyon gösterisinin ardından plaket ve kupa törenine geçildi.
Nostalji turnuvalarının çok önemli bir amaç çerçevesinde insanları bir araya getirdiğinin önemine dikkat çeken Çiğli Kaymakam Mustafa Arı, "Böylesi anlamlı ve güzel bir gecede siz değerli Çiğlililerle aynı heyecan ve duygularla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Nostalji dostluk turnuvalarının birleştirici, kaynaştırıcı gücü olduğuna inanıyorum. Herkes burada birlik ve beraberlik içinde, muhteşem maçların sergilendiği turnuva heyecanını paylaşmak için toplandı. Dileğimiz bu turnuvanın her sene aynı coşku ve heyecanla yapılması. Bütün takımlarımızı özverilerinden dolayı kutluyorum ve bu turnuvaya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Çiğli’de futbolun köklü ve özel bir yeri olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, şöyle konuştu:
"Değerli sporcu arkadaşlarımız yaklaşık 4 ay boyunca rekabetin ve dostluğun egemen olduğu bir turnuva heyecanını bizlere yaşattılar. Nostalji turnuvalarında amaç dostluk ve kardeşliği geliştirmek, birlik ve beraberliği güçlendirmek oldu. Bu amaca uygun olarak bir turnuva dönemini daha sonlandırdık. Bugün görüyorum ki herkes sevdikleriyle beraber burada. Sevgiyle sahiplendikleri bu projeyi müthiş bir finalle sonlandırmanın heyecanını yaşıyorlar. Gelenekselleştirdiğimiz turnuvamız diğer yıllarda da devam edecek. Turnuvaya katılarak hoş ve eğlenceli bir ortamın oluşmasına katkı sağlayan futbolcularımıza, ailelerine, kulüp yöneticilerine, turnuva düzenleme komitesine, görevli arkadaşlarımıza ve turnuvaya emek veren tüm herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki yıllarda da devam edebilmesi için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın."