Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden biri olan ve sınırları itibariyle ülkenin ikinci büyük Milli Parkı olan Beyşehir Gölü’nün kıyıları, gece hava sıcaklıklarının eksi 20 dereceyi görmesi nedeniyle buz tuttu.
Beyşehir gölü kıyılarının beyaz örtüyle kaplanması üzerine vatandaşlar sahil kesimine akın etti. Tablo gibi görüntülerin oluştuğu kıyılarda fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirmeye çalışan vatandaşların yanı sıra fotoğraf sanatçıları da en güzel kış fotoğraflarını çekebilmek için birbiriyle yarış yaptı. Beyşehir Gölü’nde kar yağışının durmasının ardından gelen şiddetli soğuklar balıkçıların avlanma faaliyetlerine ara vermesine neden oldu. Beyşehir Gölü kıyılarında üzeri beyaz örtü ile kaplanan ve suların buz tutması nedeniyle hareketsiz kalan tekneler günlerdir avlanma mesaisi yapamıyor.
Kıyılarda gezinti yapan vatandaşlar, aşırı soğukların devam etmesi halinde sadece kıyılar değil gölün tamamının da buz tabakası ile kaplanabileceğini belirtti.
Öte yandan, kıyıların buzla kaplanması üzerine gölde yaşam süren su kuşları da olumsuz etkiledi. Yiyecek sıkıntısı çeken beyaz martı, sakar mekelerin yanı sıra kıyılara kadar gelen karga ve diğer türler buz tabakasının üzerinde beslenebilmek için çaba gösterirken, sürülerden çoğunun aşırı soğuklar nedeniyle göl üzerinde yan yana hareketsiz durarak beklemeleri dikkat çekiyor.