Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Tuzlaspor, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve Spor Toto 2. Lig’e yükseldi.
Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Tuzlaspor, deplasmanda Zonguldak Kömürspor’u 4-3 yenerek sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig’e yükseldi. Ev sahibi takımın taraftarları, konuk takımı tribünlere çağırarak centilmenlik örneği gösterdi.
Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, play-off oynamayı garantileyen 3’üncü sıradaki Zonguldak Kömürspor ile lider Tuzlaspor karşılaştı. Tribünleri dolduran yaklaşık 7 bin ev sahibi taraftar ile 200’e yakın konuk taraftar maç boyunca birbirlerinin lehine karşılıklı tezahüratlar yaptı. Tuzlaspor, ilk 5 dakikada 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 4-3 kazanarak bitime 2 hafta kala şampiyon oldu ve Spor Toto 2. Lig’e yükseldi.
SAHADA VE TRİBÜNDE CENTİLMENLİK
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Tuzlaspor, şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla birlikte yaşadı. Kırmızılı-lacivertli taraftarlar ise önce mağlup olmalarına rağmen kendi futbolcularını alkışlayarak moral verdi, ardından da Tuzlasporlu futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladı.
Kırmızılı-lacivertli futbolcular, rakip takım oyuncularını alkışlayarak şampiyonluklarını kutladı. Tuzlaspor futbolcu ve yöneticileri de taraftarların ilgisi karşısında "Zonguldakspor" diye tezahürat yaptı. Daha sonra iki takım futbolcuları hatıra fotoğrafı çektirdi.
ÇABUK: "GELSİNLER DOSTLUĞA BAKSINLAR"
Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, Tuzlaspor’un 57 yıllık bir takım olduğunu, son 4 yılda 3 şampiyonluk yaşadığını söyledi. Zonguldak Kömürspor yönetici ve taraftarlarını centilmenliklerinden ötürü tebrik eden Ahmet Çabuk, “Tüm spor camiasının alması gereken örnek buradaydı. Hem Tuzlaspor hem de Zonguldak Kömürspor taraftarı spor ahlakına yakışır bir centilmenlik örneği gösterdiler. Buradan çıkarılacak çok ders var. Şu anda futbolun başının ağrıdığı bir dönem geçiriyoruz. Eğer ki ’futbol nasıl ayağa kalkar’ diye düşünenler var ise gelsinler bugünkü dostluğa, kardeşliğe, arkadaşlığa baksınlar. Eğer ki biz bunu sahaya yansıtırsak, tribünlere yansıtırsak, Türkiye buradan çok şey alır. Ev sahibi takımın futbolcuları ve şampiyon olan futbolcularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMANIN, SABRETMENİN, ŞÜKRETMENİN VE HAMD ETMENİN BİR SONUCUDUR”
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, şampiyonluğun tarihi bir başarı olduğunu vurguladı. Başta Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı olmak üzere kulübe destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Çabuk, “Tuzlaspor’u 4 yıl önce Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatı doğrultusunda devraldık. 4 yılda 3 şampiyonluk yaşadık. Tuzlaspor’u amatör ligden alıp 2. Lig’e çıkarmış olduk. Rabb’ime hamd olsun bize görev verenlere ve halkımıza karşı mahcup olmadık. Bu aslında irdelendiğinde tarihi bir başarıdır. Çalışmanın, sabretmenin, şükretmenin ve hamdetmenin bir sonucudur. Çalışmanın yanında maddi olarak çok büyük bir emek vardır. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın desteğini hep hissettik ve aldık. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Sponsor firmalar ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Teknik heyet ve sporcu kardeşlerim de sahada gerekeni yapınca başarı da gelmiş oldu. Futbol taraftarıyla daha bir güzel oluyor. O açıdan bize destek veren tüm taraftarlarımızı da yine yürekten teşekkür ediyorum. Bu işin duyurulmasında ve tanıtılmasında katkısı olan basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Nihayetinde Tuzlaspor’un başarılı olması için kim dertlenmişse bu başarı sizindir, sizleri tebrik ve takdir ediyorum” dedi.
BAŞKAN YAZICI, TUZLASPOR’U TEBRİK ETTİ
Tuzla Belediye Başkanı, Tuzlaspor Kulübü Onursal Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da yaptığı açıklamada Tuzlaspor’u tebrik etti. Tuzlaspor’un son 2 yılda kazandığı her başarının tarihi bir dönemeç olduğuna değinen Başkan Yazıcı, “Tuzlaspor, 61 yıllık mazisinde en önemli başarıları son 4 yıl içinde gerçekleştirdi. Tuzlaspor, gerek mücadele ettiği liglerde gerekse Türkiye Kupası’ndaki başarılarıyla ilçemizin övünç kaynağı olmuştur. Tuzlaspor bu başarılarıyla ilçemizdeki tüm spor branşlarına örnek olduğu gibi, gençlerimiz ve çocuklarımız için spora özendirici bir misyon da üstlenmiştir. Kulüp başkanımızı, yöneticilerimizi, teknik heyeti ve sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyor, kulübümüze desteğini esirgemeyen Tuzla halkına ve taraftarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.