Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye başkanı olduğu bir yılın değerlendirmesini yaptı.
30 Mart 2014 yılında yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Şahin, bir otelde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, bir yıl içerisinde yaptığı çalışmaları anlattı.
Bir yılın göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini ifade eden Şahin, “Hesap verilebilirlik benim bütün siyasi hayatımda ve bütün makamlarda gördüğüm en önemli alandı” dedi.
“İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışıyla” hizmet verdiklerinin altını çizen Şahin, şöyle konuştu:
“Önce insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı sosyal belediyecilikte de en önemli ana damarımız oldu. Her şey insan için. İnsanımızı merkeze aldığımız zamanda özellikle daha dezavantajlı grupların şehirde huzur bulması ve mutlu olmaları için mekanlarımızı ve çalışmalarımızı güçlendirdik. ’Kadın Dostu, Engelli Dostu ve Çocuk Dostu’ kent olma bilinci bizim için çok önemliydi. Yani bütün dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını giderecekleri çalışmaları yapmak insanı merkeze almada bizim koyduğumuz en önemli felsefemizdi.”
Alınan noktayı daha yukarılara taşımak ve kentler yarışında şehri hakkettiği noktaya getirmenin en büyük görevlerinden bir tanesi olduğunu belirten Şahin, güçlü olunan birimleri muhafaza etmeye çalışarak, çeşitliliği artırdıklarına dikkati çekti.
"KALKINMAYI ANA DAMAR OLARAK GÖRDÜK"
Seçim öncesi beyannamede söylenilen her sözün noktasıyla virgülüyle arkasında olduklarına vurgu yapan Şahin, “Öncelikle büyük işlerin planlamasını yaptık. Acil ve önemli işleri paralel götürmeye çalıştık. Daha yaşanabilir bir Gaziantep için insanı merkeze alan, çevreyi koruyup kollayan bir planlama yaptık” diye konuştu.
Kalkınmayı ana damar olarak gördüklerini ve şehirdeki 2 milyonun kalkınma hamlesinde onların yanında olduklarını ifade eden Şahin, güven ve istikrarı hedef alan yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirdi.
Herkesin işini en iyi şekilde yapması halinde memleketin çok daha hızlı gelişeceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:
"Cumhuriyetin 100. yılında hedeflenen 2023 vizyonuna sadece İstanbul ve Ankara ile ulaşamayız. Anadolu’nun, Gaziantep’in gücü de çok önemli. Eğer dünyanın 10. büyük ekonomisi olacaksak, bu şehir önemli ana damarlardan birisi. Tüm kesimlerle, tüm sektörlerle birlikte olacağız. Tek başına belediye ile olmayacak bu iş. Biz birlikte Gaziantep’iz diyoruz. Bundan sonraki süreçte de koordinasyonu güçlü tutarak, doğrunun arkasında hep beraber durarak, kalkınma yolculuğunu devam ettirmemiz lazım."
Şahin, konuşmasının ardından sinevizyon eşliğinde bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatarak, soruları yanıtladı.