Kastamonu Adliyesinde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar, adliye önüne siyah çelenk bırakarak, Çağlayan Adliyesinde yaşanan terör saldırısını kınadılar.
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde terör saldırısı sonrası hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz için Kastamonu Adliyesi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Başsavcısı Bülent Kantarcı, “Yaşanan elim hadise sonucu şehit olan meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle ve sevgiyle anıyoruz. Yapılan saldırı sadece bir arkadaşımıza, meslektaşımıza yapılmış bir saldırı değildir. Olay sonrası basın organlarında yayınlanan görüntüleri hepimiz izledik. Paylaşılan görüntüler hiçbirimizin hafızasından silinmeyecektir. Özellikle kendi makam odasında kafasına silah dayanan savcı arkadaşımız, aslında milletin vicdanı olan yargının ve dolayısıyla milletin kafasına yöneltilmiş olan silahtır. Bu nedenle vahimdir, bu nedenle önemlidir. Biz şehit olan arkadaşımıza rahmet dilerken aynı zamanda onun kararlı tutumundan ve yargının her türlü baskılardan uzak milletinden aldığı görevi tamamen vicdanına dayanarak yürüttüğü bu görevi, kanunlardan aldığı yetkiyi vicdanı ile birlikte harmanlayarak sunduğu adalet hizmetini hiçbir baskının, tehdidin altında yolundan sapmadan uygulayacağını bildirmek ve bu kararlılığımızı vurgulamak amacıyla toplandık. Yapılan saldırı milletimize yapılmıştır” dedi.
“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”
Kastamonu Barosu Başkanı Mehmet Çiftçi ise, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şahsından hukuk camiasına, adalete ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelen terör saldırısını Kastamonu Barosu adına şiddetle kınadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Bu tür eylemler kamuoyunda devleti yıpratmaya ve adalete olan güveni yıpratmaya yönelik eylemlerdir. Eylem sırasında ve sürecinde teröristlerin sergiledikleri tavır ve davranışlar, çektikleri fotoğraflar ile terör örgütü paçavralarının çekilen fotoğraflarının kamuoyu ile paylaşılması bu düşüncelerimizi doğrulamaktadır. Şu çok iyi bilinmelidir ki yargının tüm mensupları bir bütün olarak ayaktayız. Şehidimize üzüldük ancak bu olay adalet görevimizi yerine getirmemizde hiçbir şey kaybettirmeyecektir.”