Dünya genelinde 100 milyon kullanıcısı olan ve Aile Bakanlığı tarafından yasaklanması istenen Minecraft oyununun fanatiklerinden ilk tepki geldi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dünya çapında 100 milyon oyuncuya ulaşan ve Türkiye’de hızla yayılan Minecraft oyununun yasaklanması için hukuki sürecin başlatılmasına karar verdi. Kararın ardından Türkiye’yeki Minecraft fanatiklerinden tepki gecikmedi. Aile Bakanlığı tarafından mahzurlu olduğu ve şiddete yönlendirdiği tespit edilen Minecraft isimli oyunun dünyada ilk Türkiye’de yasaklanacağı bilgisine varıldı. Bursa’da Minecraft fanatiği olan üniversite öğrencisi Mertcan Bilgilisoy, insanların hayalindeki dünyayı kurabildiği bir oyunun yasaklanmasının doğru olmadığını etti.
Bilgilisoy, "Minecraft, bilindiği üzere Türkiye ve dünyada bir çok kişinin ilgiyle oynadığı bir oyun. Bu oyun, şiddet ve zararlı içerik bulunduğu öne sürülerek yasaklanacak en son oyun. 18 yaşındayım ve 4 yıldır düzenli olarak Minecraft oyuncusuyum, ancak böylesine kurgu zekasını geliştirebilecek bir oyunun yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Normal silahlarla ve gerçek insanların öldürüldüğü şiddet içeren yüzlerce oyun varken, Minecraft’ın yasaklanmasına bu oyunun fanatikleri olarak anlam veremiyoruz" diye konuştu.