Antalya’nın Manavgat ilçesinde baba mesleği meyve sebzecilik yapan Sunis Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, İzmir Özdere’de Ege’nin en büyük oteli olan 50 milyon Euro yatırımla yaptıkları Efes Royal Palace’ın açılışını yapacaklarını belirtti.
Antalya’da ekonomi muhabirleri ile bir araya gelen Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, otel yatırımları hakkında bilgi verdi. Baba mesleği sebze meyve ticareti yaptıkları sırada 1996 yılında Manavgat’ın Side Mahallesi’nde apart otel açtıklarını belirten Namık Ünal, hem tarım hem de turizm sektöründe büyümek istediklerini söyledi. Tarım sektöründe Ünallar, turizmde de Turaçlar A.Ş ile büyüdüklerini belirten Ünal, "Asıl işimiz baba mesleği olan Toptancı Hali’nde sebze meyve ticareti yapmaktı. Otel açtık. Sonra reçel ve diğer şekerleme ve gıda üretimi için Üntar Gıda ile Turaçlar A.Ş’yi kurduk. Turizmde Turaçlar AŞ ile büyüyoruz" dedi.
"ON YILDA 60’IN ÜZERİNDE ÖDÜLÜMÜZ VAR"
2004 yılında kurdukları aile şirketi ile 2006 yılında, dedelerinden kalan arazi üzerinde ilk otelleri olan Kumköy Beach ve SPA otelini, 2009 yılında da ikinci otel Evren Beach SPA’yı açtıklarını kaydeden Ünal, "Aynı yıl işlettiğimiz oteller 60’ın üzerinde ödül aldı. Kendi beklentilerimizi misafirlerimize yansıttık: Her yıl 10 Euro fiyat artırarak belli bir yere taşıdık. Müşteri memnuniyetinde 10 yılda 60’ın üzerinde ödülümüz var" diye konuştu.
Antalya kent merkezinde Su Oteli, daha sonra da Manavgat’ta Elita Beach Otel’i satın alarak otel sayısını 4’e çıkardıklarını ifade eden Namık Ünal, "Evren Beach’ten sonra otel yapmak amacıyla Konyaaltı sahilindeki eski Petrol Ofisi tesisleri arazisini satın aldık. İzmir Özdere bölgesinde arsa toplamaya başladık. Şu anda oteli yaptığımız arsa 45 dönüm. Bitişiğinde de 67 dönüm var. 40 dönüm de 1 kilometre mesafede olan bir arsa var. Bir de 20 kilometre ileride Seferihisar Türkler Doğanbey’de 120 dönüm arsamız bulunuyor. Dibinden termal su çıkıyor. Denize sıfır termal otel yapacağız. O bölgede 4 otel planımız var. Bir de Antalya’nın Kaş ilçesi yarım adanın ucunda eski bir oteli satın aldık. Burada hedefimiz 40-50 odalı ultra lüks, Türkiye’de olmayan bir butik otel yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
ÖZDERE’YE 50 MİLYON EURO’LUK OTEL
İzmir’in Özdere bölgesinde 50 milyon Euro yatırımla 470 oda ve bin 500 misafir kapasiteli Ege bölgesinin en iyi otelini yaptıklarını kaydeden Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, "Oteli 15 Haziran’da hizmete açacağız. Antalya dışındaki ilk turistik tesisi İzmir Özdere’de yaptığımız Efes Royal Palace’yi 15 Haziran’da açıyoruz. 50 milyon Euro değerinde bir yatırım. Ege’nin en güzel tesisi. Otelimizde 30 bin metrekare genel mekan var. O bölgenin en büyük oteli. Tesisimiz Ege bölgesine artı değer katıyor. Ege’ye hiç çalışmayan 4 ülkenin acentesi sadece bizim otele müşteri getirmek için uçak seferleri koydu. Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti ile o bölgedeki bir ülkeden turistler gelecek. Satışlar başladı. Otelin şu an yüzde 70 doluluğu var. Otel açılmadan yüzde 70 doldu. İnsanlar bize güvenerek oteli görmeden hizmet satın alıyor. Bu yıl İzmir’de ikinci tesise başlayacağız" dedi.
TAÇ MAHAL’IN BENZERİ OTELİ YAPACAK
Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Efes Royal Palace’nin yanında 4-5 yıl içinde 200 milyon Euro otel yatırımları hedefledikleri İzmir’in Özdere bölgesinde Taç Mahal’in benzeri bir otel yapmayı planladıklarını ve bu nedenle uzmanlarını Hindistan’a gönderdiklerini söyledi.
4-5 yıl da 200 milyon Euro yatırım planları olduğunu belirten Ünal, "Ege bölgesindeki ikinci projemiz Taç Mahal’in benzeri olacak. Açılışı yapılacak tesisin hemen yanı başında Taç Mahal’ın benzerini otel yapmayı hedefledik. Arkası orman. Çok güzel bir bölge. Deniz de çok güzel. Belediye bölgede imar uygulaması yapıyor. 2-3 ay içinde biter deniliyor. Eğer imar uygulaması biterse hemen projeye başlayacağız" diye konuştu.
İZMİR’E TERMAL OTEL
İzmir’in Seferihisar ilçesinde de termal otel yapmayı hedeflediklerini belirten Namık Ünal, "Seferihisar denizi de Side gibi. Burada 120 dönümlük arazimiz var. Dünyanın mineral değeri en yüksek termal suyu burada bulunuyor. Şu anda şirketimizin işlettiği otellerin yatak kapasitesi 7 bin civarında bulunuyor. Bu yatak kapasitesi 5 yılda ikiye katlanacak. 5 yılda yatırım öngörümüz 200 milyon Euro. Şu anda arsalar hariç 210 milyon Euro’luk mevcut yatırımız var" ifadelerini kullandı.