Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ULUSLARARASI Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Turu'nun bir ayağı olan Antalya Open'da mücadele edecek milli sporcu Volkan Göğtepe, "Plaj voleybolunda bir ilki başarıp olimpiyatlara gitmek istiyoruz" dedi.
Antalya'da 20-25 Ekim'de yapılacak FIVP World Tour Antalya Open'ın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetmeni Sezgin Eren, plaj voleybolunda dünya turunun bir ayağı olan Antalya Open müsabakalarının, Konyaaltı Beach Park ve Akdeniz Üniversitesi Plaj Voleybolu Merkezi'nde düzenleneceğini söyledi. Turnuvada dünyanın en iyi plaj voleybolcularının mücadele edeceğini vurgulayan Eren, Türkiye milli takımının erkeklerde ve bayanlarda 7 takımla yer alacağını belirtti.
24 ÜLKEDE CANLI YAYIN
TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci de turnuvaya başvuran 180 takım arasında puanı uyan takımların etkinliğe katılabileceğine değindi. Turnuvayı 24 ülkeden canlı yayın için başvuru yapıldığını anlatan Değirmenci, organizasyonun Antalya'nın tanıtımı için önemini vurguladı. Maçları tribünden izlemenin ücretsiz olduğunu dile getiren Değirmenci, Antalyalıları mili takımı desteklemeye davet etti.
"OLİMPİYATA KATILMA YOLUNDA ÖNEMLİ DURAK"
Turnuvanın takımlar açısından önemini anlatan Değirmenci, "Buradan alınacak puanlar takımların olimpiyatlarda oynayıp oynayamayacağına yönelik bir süreç. Bu puanlar o açıdan çok önemli. Türkiye 3'ü bayan, 7 takımla mücadele edecek" diye konuştu. Plaj Voleybolu Milli Takımlar Başantrenörü Carlos Galletti ise turnuvanın Türkiye'de plaj voleybolunun gelişimi açısından önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Antalya Open'da milli takımın hedefini anlatan Galletti, "Hedefimiz en kötü yarı final, mümkünse kürsü görüp madalyayla turnuvayı tamamlamak. Burada alacağımız iyi bir derece olimpiyatlara katılma yolunda önemli bir durak. Murat ve Volkan başta olmak üzere diğer tüm takımlarımız çok çalışıyor, hazırlar" dedi.
HEDEF MADALYA
Milli takım sporcularından Murat Giginoğlu da dünyanın en iyi plaj voleybolcularının yer alacağı turnuvada ev sahibi olarak yer almaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Takım olarak seyircileri önünde daha iyi bir performans sergilediklerini vurgulayan Murat Girginoğlu, oynayacakları zor maçlar için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti. Murat Girginoğlu, turnuvada kürsüye çıkmak istediklerini söyledi.
Milli takım sporcularından Volkan Göğtepe ise "Burada iyi bir performans gösterip olimpiyat yolunda puan toplamak istiyoruz. Plaj voleybolunda Türkiye tarihinde olimpiyatlara gidilmedi şu ana kadar. Bir ilki başarmak istiyoruz" diye konuştu.
112 TAKIM MÜCADELE EDECEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Urcu ise uluslararası önemli bir organizasyonun Antalya'da yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti aktardı. Turnuvada 56'sı erkek olmak üzere 112 takımdan 224 sporcunun mücadele edeceği ve dereceye giren sporcuların toplam 150 bin dolarlık ödülün sahibi olacağı belirtildi.