Hakkari’de, bina bacalarında çıkan dumanlar çevreye adeta zehir saçıyor.
Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye hizmet binası arkasındaki bir eğitim kurumu binasının bacasında yükselen dumanlar esnafları zor durumda bıraktı. Fotoğrafları çekip basın mensupları ile paylaşan esnaflar, aşırı duman yüzünden kapı ve pencerelerini açamaz hale geldiklerini belirttiler. Özelikle sabah ve akşam saatlerinde yükselen duman yüzünden müşterilerin alışveriş yapmadıklarını iddia Eden esnaflar, sağlıklarının ise tehlikede olduğunu ve ilgili kurumların artık harekete geçmesi gerektiğini belirttiler.
Göğüs hastalıkları uzmanları ise, kış aylarının göğüs hastalıkları için çok sıkıntılı aylar olduğunu ifade ettiler. Uzmanlar, “Hakkari’de bronşit ve astım hastaları çoğunluktadır. Poliklinik başvuruları genelde ekim, kasım ve aralık aylarında artar. Bunun sebebi de hava kirliliğidir. Hakkari’de ucuz ve kalitesiz kömür kullanımı ile artan karbondioksit gazı hava kirliliğine yol açıyor. Bu da akciğer üzerinde önemli etki yapıyor” şeklinde konuştular.
Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de, hava kirliliği konusunda gerekli kontrolleri yaparak bir dizi tedbir aldıklarını ifade ettiler.