Ali GÜNDOĞAN / KARAKEÇİLİ(Kırıkkale), () - KIRIKKALE'nin Karakeçili İlçesi'ndeki Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim alan ev kadınları, duygularını anlattıkları mektuplarla birlikte, üzerine Türk bayrağı işledikleri havluları Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi.
Karakeçili Halk Eğitim Merkezi'nde dikiş-nakış eğitimi alan kadınlar, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan polis ve Mehmetçiklere üzerine Türk bayrakları diktikleri havluları hediye etti. Kadınlar, hediyelerin yanına 'Gönülden yürekler' ve Karakeçili Kaymakamı Murat Irgatoğlu'nun 'Kardeşlerime' başlığıyla hazırladığı duygu dolu mektupları da ekledi.
Kaymakam Irgatoğlu yazdığı mektupta, "Karakeçili halkı, sivil toplum kuruluşları ve kamu çalışanları olarak sizleri bu ulvi mücadelede sonuna kadar destekliyoruz. Hiçbir zaman unutulmadığınızı ve her zaman bizim gurur kaynağımız olduğunuzu hatırlatmak istedik" ifadelerine yer verdi. Karakeçili Yörük Anası imzalı mektupta ise, "Anadolu'da bir anayım / Bilesin barıştan yanayım / Senin için havlu işledim / Dört bir yanını bayrak ve yıldızlarla döşedim / Ak alnını silersin / Buralarda her yürek sizinle atar bilesin / Son sözüm sana emanettir vatanım" dizeleri kullanıldı.
'YÜREĞİMİZ ONLARLA ATIYOR'
Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden 14 ev kadını önümüzdeki haftalar içinde sırayla Şırnak, Mardin, Muş, Van ve Diyarbakır'da görevli polis ve Mehmetçiklere Türk Bayrağı işlemeli 12 havluyu da gönderecek. Karakeçili Kaymakamı Murat Irgatoğlu, bir havlunun 1 haftada işlenebildiğini belirterek şunları söyledi:
"10'ar gün arayla, içinde işlemeleri yaparken çekilen fotoğraflar, annelerin mektupları ve 12 Türk Bayrağı işlemeli havlu bulunan paketleri kargoya verdik. Emanetlerimizi alan Cizre, Muş ve Şırnak Emniyet müdürleri arayarak duygularını dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü için mücadele veren polis ve Mehmetçiklerimizi unutmadık, yüreğimiz onlarla atıyor."
FOTOĞRAFLI