Tokat’ta tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışması başlatıldı.
Erenler Mahallesi’ndeki terk edilmiş, kullanılmayan, yıkılmaya yüz tutmuş, tehlike arz eden 10 evin yıkım çalışmalarını Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Polat ile birlikte incelemelerini sürdüren Başkan Eroğlu, kentte 30 metruk evin yıkım kararını aldıklarını belirterek, "Bu evlerin arasında ne yazık ki tinerci diye tabir edilen çocuklarımızın, evlatlarımızın zaman zaman yasaklı maddeleri içtikleri ve bunun yanında her an tehlike arz eden ve yıkılmak üzere olan bazı binalar da vardı. Biz emniyetimizle, valiliğimizle görüşmek suretiyle bu 30 evi tespit ettik. Bu evlerin yıkımıyla ilgili yasal tüm şartları elde ettik ve yıkmaya başladık" dedi.
Çalışmalar kapsamında 10 evin yıkımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Eroğlu, geriye kalan 20 evin de bir ay içinde yıkılacağını belirtti. Şehrin estetiği ve mahallerde güvenliği esas aldıklarına da değinen Başkan Eroğlu, "Bu tip binaları yıkarak Tokat’ımızın çehresini de, Tokat’ımızın sağlığını da Tokat’ımızın güvenliğini de fayda sağlamış oluyoruz. Tabi bu rakam 30 ile kalmayacak. Yine incelemelerimizin sonunda tehlike arz eden başkaca binalar olduğu sürece de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızın isteklerine, haklımızın taleplerine kulak kesileceğiz. Bundan sonra da kulak kesilmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Erenler Mahallesi’nin tarihi bir mahalle olduğunu anımsatan Eroğlu, yıkılan evlerin tescilsiz olduğunu da sözlerine ekledi.