Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye yaptığı ziyaretin ardından, ticari anlamdaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Nevşehir’e gelen Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Rusya Federasyonu Ulusal Komitesi Başkanı Viktor Arkhipov ve Rusya Federasyonu Karadeniz Ekonomik Topluluğu Rusya Komitesi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, heyetin Nevşehir’e gerçekleştirdiği ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.
Nevşehir’in Türk turizminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Ünver, 8’i köklü 20 farklı uygarlığın yaşam sürdüğü bölgeyi her yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirtti. Bölgenin tarımsal gelişim açısından da oldukça önemli bir merkez konumunda bulunduğunu aktaran Ünver, patates başta olmak üzere tahıl ürünleri, fasulye, nohut, kabak çekirdeği ve üzümün yanı sıra aspir ve kapari gibi değişik bitki türlerinin de üretimi yönünde çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Nevşehir’in ticareti bilenlerin şehri olduğuna vurgu yapan Ünver, Rusya ile Nevşehir arasında başta turizm olmak üzere tarım ve ticari alanlarda her türlü işbirliğinin yapılabileceğinin de altını çizdi. Ünver, bu çerçevede Nevşehir’de Rusya ile ekonomik ve ticari alanda çalışmalar yapmak üzere iş adamlarından oluşan bir komitenin de oluşturulabileceğini ve bunun oluşumu için de çaba harcayacağını söyledi.
KEİ Örgütü Rusya Federasyonu Ulusal Komitesi Başkanı Viktor Arkhipov’de, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in, Rusya Federasyonu ile Nevşehir arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine çaba harcayacak bir komite oluşturulmasına yönelik düşüncesini memnuniyet içerisinde karşıladığını ,öyle bir oluşumun etkin bir çalışma yürütmesi beklentisinde olduklarını ifade etti. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’ne, 2016 yılında Rusya’nın başkanlık yapacağını dile getiren Arkhipov, bu kapsamda örgütün içerisinde yer aldığı 23 ülkenin potansiyel değerlerinin tanıtılacağı çok kapsamlı bir fuar düzenlenmesinin planlandığını ve bu fuarda da Kapadokya bölgesinin de yer almasını heyecan içinde karşılayacaklarını kaydetti.
Karadeniz Ekonomik Topluluğu Rusya Komitesi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat ise Türkiye’deki işadamlarının, topluluğa üye olan ülkelerde daha etkin bir misyon üstlenmesi adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.