İzmir Ege Üniversitesi’nde önceki gün çıkan kavgada hayatını kaybeden Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Çanakkale’de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Çanakkale Ülkü Ocakları, Ege Üniversitesi’nde öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için protesto yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 2 bin kişi, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada bir konuşma yapan Çanakkale Ülkü Ocakları İl Başkanı Selçuk Birer, “Üniversiteleri terör örgütü kamplarına çeviren eli kanlı teröristler, söz konusu üniversiteyi adeta saldırı üssü olarak kullanmaktadır. Üç günden beri kampüste kargaşa çıkaranlar, ülkücü öğrencilere saldırarak Fırat Çakıroğlu isimli gönüldaşımızı yaralamışlardır. Yaralanan Çakıroğlu, olay yerine gelen ambulansın engellenmesi sonucu şehit düşmüştür” dedi.
Basın açıklamasının ardından, protestoya katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı’ndan kordon boyuna çıkan ülkücüler, sloganlar atarak ÇOMÜ Eğitim Fakültesi önüne geldi. Bir süre burada slogan atan grup, Esenler Mahallesi’ndeki Şehitler Camii’ne kadar yürüdü. Ülkücüler, Çakıroğlu için Şehitler Camii’nde Kur’an-ı Kerim okuttu. İkindi namazını müteakip gıyabı cenaze namazı kılındı. Ardından katılanlara pilav ve lokum ikram edildi.