GAZİANTEP’in merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına Projesi’ kapsamında 12 bin öğrenci Çanakkale'ye götürülecek. 2 ayı aşkın süre devam edecek olan projenin ilk gününde 168 ortaokul öğrencisi, Çanakkale'yi ziyaret etti.
Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100'üncü yılı nedeniyle düzenlenen proje kapsamında, okullarında başarılı olan 168 ortaokul öğrencisi Çanakkale'ye götürüldü. Çanakkale Zaferi’nin elde edildiği yerleri gezen öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı. Özel uçakla Çanakkale'ye giden Gaziantepli öğrenciler, Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını rehber eşliğinde dolaştı. 
Ziyaretten memnun olduklarını anlatan öğrenciler, gezdikleri her noktada duygu dolu anlar yaşadıklarını ve atalarına minnettar olduklarını söyledi. Geziyi organize edenlere teşekkür eden öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
12 BİN ÖĞRENCİ ŞEHİTLER DİYARINA GÖTÜRÜLECEK
Proje kapsamında okullarında başarı elde eden 12 bin öğrencinin Çanakkale’deki tarihi yerleri gezme imkanı bulacağını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gençlerimizin bu vatanın müdafaasında, bu destanın yazılmasında ecdadımızın göstermiş olduğu kahramanlıkları, mücadeleyi, vatanın birlik ve beraberliği için, parçalanmaması için 253 bin askerin şehit olarak bir o kadar da gazinin canını ortaya koyarak vatan müdafaasını yerinde göstermek istedik. Gençlerimiz bu ziyarette gerçekten çok duygulandı. Biz belediye olarak 12 bin öğrenciyi 2 ay boyunca her gün bu vatan toprağımıza getirerek ziyaret etmelerini sağlayacağız” diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOCUKLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ
Programı nedeniyle Çanakkale’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkinliği duyunca çocuklardan bir bölümünü yanına çağırarak hatıra fotoğraf çektirdi. Kaldığı otelde çocuklarla kısa bir görüşme yapan Erdoğan, Gaziantepli çocuklara satranç takımı hediye ederek Başkan Tahmazoğlu’na projeden duyduğu memnuniyeti iletti.
Öğrenciler Çanakkale ziyaretini şehir merkezini gezerek tamamladıktan sonra, uçakla Gaziantep’e döndü. 

FOTOĞRAFLI