Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Avrupa Ligi’nde gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini belirterek, "Önceliğimiz lig. Kesinlikle şampiyon olmak istiyoruz" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş, Ankara Osmanlı Stadı’nda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’u 5-1 mağlup ederek yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
BİLİC: “HİÇBİR KARA DELİĞE DÜŞMEDİK”
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Çok üretken oynadık. Rakip üzerinde çok yoğun bir şekilde baskı yaptık. Birçok pozisyon bulduk. 90 dakikalık oyunda tabi ki hatalar oluyor ama hiçbir kara deliğe düşmedik, hiçbir konsantrasyon eksikliğine düşmedik. Oyuncularımla gerçekten gurur duyuyorum. İyi bir performans gösterdiler, iyi bir oyun oynadılar ve farklı bir şekilde kazandılar. Taraftarımıza da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu stada bir kez daha geldiler ve bize çok büyük bir destek verdiler, galibiyete çok büyük bir katkı yaptılar” diye konuştu.
“MESELE NE KADAR ÇABUK AYAĞA KALKABİLDİĞİNİZDİR”
Bilic, Avrupa Ligi ve Süper Lig’i beraber götürmenin zorluklarıyla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi:
“Eskişehir’e Liverpool’la oynadığımız ilk maçtan sonra gitmiştik ve iyi bir performans sergilememiştik. Liverpool rövanş maçını ayrı tutuyorum, o maçtaki performansımız gerçekten üst düzeydi. Bu maçtaki performansımız gerçekten üst düzeydi ama bunun haricinde ben de performanslardan genel olarak memnun değilim. Avrupa Ligi gerçekten önemli bir enerji alıyor. Ama şunu da söylemek istiyorum; Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçları olmasa bile sürekli olarak aynı seviyede oynamak, sürekli olarak hücum oynamak ve sürekli olarak kazanmaya çalışmak sadece bizim için değil, herhangi bir takım için de gerçekten zor. Bu çok ciddi bir fiziksel ve zihinsel efor gerektiriyor. Sezon içinde düşüşler yaşanabiliyor. Bu düşüş yaşandığında, kendimizle ve takımımızla ilgili şüpheye düşmezsek, sıkı bir şekilde çalışmaya devam edersek, takım ruhunu sağlam tutmaya devam edersek bir çıkış noktası bulabiliyorsunuz. Bu düşüşler tekrar olabilir, tam tersi çıkışlar olabilir. Sorun bunların olması değildir, sorun eğer bir düşüş yaşanıyorsa bunun uzun sürmesidir. Bir laf vardır: ‘Sorun düşmek değildir, mesele ne kadar çabuk ayağa kalkabildiğinizle alakalıdır. Umarım bu galibiyet bize bir ivme kazandırır. Bu sadece bir galibiyet değil, tabi ki de tarihi bir galibiyetti. Bir lig maçını kazandık ama gerçekten 3 puandan fazlasını kazandık. Önümüzde çok önemli bir hafta var. Brugge ile oynayacağız, ardından Fenerbahçe ile oynayacağız. Bugün iyi bir performansla, farklı kazandık ve tekrar lider olduk. Bu da bu önümüzdeki önemli hafta için bize oldukça yüksek bir öz güven getirecek.”
“ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE LİGİ”
Spor Toto Süper Lig’in Avrupa Ligi’ne göre daha öncelikli olduğunu kaydeden Bilic, “Bu yolda iki kulvarda da yürümeye çalışacağız. Belki de birçok futbol yorumcusu sezonun başında bizim bu noktada olmamızı beklemiyordu. Ama bizim hem bir beklentimiz hem de bir planımız vardı. Neyse ki bu noktaya geldik. Avrupa Ligi’nde mümkün olduğunca ileriye gideceğiz. Şu anda ligde lideriz ve önceliğimiz Türkiye ligi. Artık erken günlerde değiliz, bitime de kısa bir zaman kaldı, kesinlikle şampiyon olmak istiyoruz. Bizimle yarış içerisinde olan iki büyük kulüp var. Onların da belirli şansları var, onların da kendilerine göre hesapları var. Onlar Avrupa kupalarında oynamıyorlar ve bu da onlara bize karşı belirli bir avantaj sağlıyor. Biz iki kulvarda da mutlaka kazanmak istiyoruz, mutlaka devam etmek istiyoruz. Çok önemli bir haftaya giriyoruz, bu haftanın ardından da milli takım arası olacak. Bugünle ilgili olumlu taraflardan bir tanesi, herhangi bir ciddi sakatlık yaşamadık, herhangi bir oyuncumuz cezalı duruma düşmedi. Şimdi tamamen Brugge ve Fenerbahçe maçlarına konsantre olacağız” ifadelerini kullandı.
SAİ KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
SAİ Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise maçın yorumunu yapmanın kolay olmadığını vurgulayarak, "Bir gol, ayağımıza çarpıyor gol oluyor. İkinci, ayağımızdaki topu rakibe veriyoruz gol oluyor. Dördüncü golü yine rakibe bırakıyoruz, beşinci gol ayağımıza çarpıyor. 5-1’den sonra söyleyecek pek bir şey yok. Beşiktaş da maçtan önce zor bir süreç yaşarken bu kadar kolay bir galibiyet kazanacağını tahmin etmemiştir. Bizim adımıza çok kolay bir mağlubiyet oldu. Daha dirençli durmamız gerekirken, beklemediğimiz bir anda yediğimiz ilk gol ve ardından yediğimiz ikinci gol moral olarak bizi çok geriye itti. Futbolda şansa inanmıyorum ama bu arada da üst üste çok geldi. Direklerden dönen toplar maalesef içeri değil, dışarı gidiyor bu aralar. Bizim için bir süreç psikolojik anlamda kendimizi yenileme süreci. Bugün kaybettiğimiz için çok üzgünüz ama ligin bitimine daha 10 hafta var. 6 maç içeride 4 maç dışarıda oynayacağız, her şey kendi elimizde. Zihinsel anlamda birçok oyuncumuzu tekrar geri getirmeye çalışacağız. Belki de sezonun finalini bu hafta kendi evimizde Rize’ye karşı oynayacağız” ifadelerini kullandı.
“BEŞİKTAŞ BENİM HAYATIMDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YER TEŞKİL EDEN BİR KULÜP”
Özdilek, maç içinde Beşiktaş taraftarlarının kendisine sevgi gösterisinde bulunmasının hatırlatılması üzerine, “Beşiktaş benim hayatımda çok önemli bir yer teşkil eden bir kulüp. Bunu her yerde gururla söylüyorum ama bizle profesyoneliz. Profesyonel yaşamda, bulunduğumuz ortamda, çalıştığımız yeri başarıya götürebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Beşiktaş taraftarı ciddi bir teveccüh gösterdi, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.