Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2014-2015 yıllarında ilçe merkezi ve köylerinde görev yapan el sanatları hocaları ve kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledi.
Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen serginin açılışını kaymakam Faruk Erdem ve kurum amirleri birlikte yaptı.
Kursiyerler ve vatandaşların yoğun katılımı ile açılan sergide kursiyerlerin hünerli elleriyle işledikleri yöresel motifler ve çeşitli çalışmalar sergiyi gezenleri büyüledi.
Sergiyle birlikte hünerlerini sergileyen kursiyerlerden saz kursuna katılan Arpaçay Jandarma Komutanı Emrah Çelik, sazı ile sahne alarak katılımcılara sürpriz yaparken söylediği türkülerle sanatçılara adeta nispet yaptı. Kafkas gösterileri ve yöresel müzik dinletileri de katılımcıların beğenisini kazandı.
Sergiyi gezen ve kursiyerlerle sohbet eden Arpaçay kaymakamı Faruk Erdem, her biri birbirinden değerli ve güzel olan el emeği göz nuru ürünler için el sanatı hocaları ve kursiyerleri tebrik etti.
Erdem, unutulmaya yüz tutmuş yöresel işlemeleri ve motifleri böylesine ustalık ve zarafetle tekrar günümüze taşıyan, halı ve çeşitli eserlere nakşeden kursiyerlere teşekkür ederken, kurslara katılan kursiyerlere de sertifikalarını takdim etti.