Menderes Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilen Menderes Deve Güreşleri Festivali öncesinde develer Menderes sokaklarında dolaştırıldı.
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Menderes Deve Güreşleri Festivali kapsamında tülü cinsinden 100 deve Menderes’e getirildi. Güreş öncesinde Menderes sokaklarında dolaştırılan develere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İlçe merkezini dolaşan develer daha sonra belediye binası önünde vatandaşlarla biraraya getirildi. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği develerle vatandaşlar bol bol fotoğraf çekildi. Menderes Karakuyu Köyü Zeybek Ekibi de oynadığı halk oyunu ile büyük beğeni topladı.
“İLKLERLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu yaptığı açıklamada, “Menderes’te yeni yılın ilk festivalini gerçekleştiriyoruz. İlçemize verdiğimiz sözleri yerine getiriyor ve ilkleri yaşatıyoruz. Menderes Deve Güreşi Festivali bugüne kadar ilçemizde yapılmayan bir festivaldi. İnşallah bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz. Örf ve adetlerimizi yaşatmak adına gerçekleştirdiğimiz etkinlik kapsamında develerimizi güreş öncesinde Menderes sokaklarında dolaştırdık. Özellikle çocuklarımız develere büyük ilgi gösterdi. Bizim dönemimizde başlattığımız ilklere devam edeceğiz. İnşallah pek çok yeni etkinliği ve projeyi Menderesimize kazandıracağız” dedi.