Bitlis’in Tatvan Belediyesi, ilçede 4 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışıyla beraber çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İlçede yoğun bir şekilde yağan karın günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için geceli ve gündüzlü olarak 24 saat mesai yapan belediye ekipleri hummalı şekilde cadde, sokak ve kaldırımlardaki karları temizliyor. Çalışmalar kapsamında yoğun olarak kullanılan caddeler ile mahalle, okul ve hastane yolları ile ana arterleri temizleyen ekipler, minibüs güzergâhlarını ulaşıma açık tutmak için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca iş makineleri ile temizleme çalışmaları yapıldıktan sonra yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yapılıyor.
İlçedeki karla mücadele çalışmalarını 2 greyder, 4 kepçe, 4 yükleyici ve 80 personelle yürüttüklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı müdahale için önceden planlama yapıldığını ve ilçeyi 7 bölgeye ayırarak görev dağılımı yaptıklarını vurguladı. İlçede kış şartlarının hayatı olumsuz etkilememesi için her türlü önlemi aldıklarını belirten Başkan Aksoy, karla mücadele ekiplerinin kışa hazır olduğunu ifade etti. Aksoy, “Kış aylarının ilçemizde çetin bir şekilde geçtiğini göz önünde bulundurarak kış öncesi belirli önlemler almıştık. Bu tedbirler neticesinde ilçemizi bölgelere ayırıp ekiplerimiz arasında görev dağılımı gerçekleştirerek daha sağlıklı bir çalışma sistemi oluşturduk. Toplam 10 iş makinesi ve 80 personelimiz ile günün 24 saati görev başındayız. Bu yüzden ilçemizde yağan aşırı kar yağışında etkilenen mahallelerimizde kapanan yolları açmak için ekiplerimiz yoğun çalışma içerisindedir. Halkımızın evlerine ve iş yerlerine rahatlıkla ulaşabilmesi için her zaman olduğu gibi yoğun bir mesai içerisindeyiz" dedi.