Dünyaca ünlü çiftlik oyunu ‘farmville, bir AR-GE firmasının girişimiyle Balıkesir’e bağlı Kaz Dağları’nda gerçeğe dönüşüyor.
Edremit ilçesinde bitki özleri ve ilaç ham maddeleri üreten bir Ar-Ge firması, şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta, Kaz Dağları’nda bulunan yüzlerce dönüm arazide, ‘farmville’ oyunu sistemine dayalı bir proje başlatıyor. Faruk Durukan’ın sahibi olduğu Kale Natürel tarafından geliştirilen projeyle vatandaşlar büyük ve küçükbaş hayvan sahibi olabilecek ve kiraladıkları arazilerde organik meyve ve sebzeler yetiştirebilecek. İnternet aracılığıyla arazilere bağlanıp meyve ve sebzelerini ya da hayvanlarını anında görebilecekler. Şehir ortamından sıkılanlar için konaklama imkanı da sunulacak.
Gelen yoğun talep üzerine ‘farmville’ projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Faruk Durukan, “Farmville, internet ortamında bir oyundur. Milyonlarca insanın zevkle oynadıkları bu sanal oyunu bizler gerçek hayata uyarlıyoruz. Gelen talepler bu yönde olunca, biz de bu büyük projeyi hayata geçirmek istedik. Edremit şehir merkezinden sadece 20 dakikalık mesafede olan Kaz Dağları’ndaki yüzlerce dönüm arazimizi bu proje için değerlendiriyoruz. Arazimizde tamamen doğal ve yerli ırklara sahip inekler, keçiler, koyunlar, tavuklar ve benzeri hayvanlar için doğal yaşama alanları bulunuyor. Kaz Dağları’nın verimli topraklarında istenilen tüm meyve ve sebzeler organik olarak yetiştiriliyor. Kaz Dağları köylülerinin istihdam edildiği tesislerimizde isteyen herkes proje ortağı olabilecek. Dünyanın sanal alemde yaşayıp mutlu olduğu doğal hayatı Kaz Dağları’na taşıdık. Bu büyük proje çok yakın zamanda faaliyete başlamış olacak” dedi.