Türkiye Otomobil Sporları Federasyon’unca (TOSFED) düzenlenen Türkiye Off-road Şampiyonası 2. Ayak Yarışları Samsun’un Vezirköprü ilçesinde başladı.
Türkiye Off-road Şampiyonası 2. Ayak Yarışları’nın ilk gününde Mehmet Çolak özel etabı koşuldu. 15 kapıdan oluşan 8.5 kilometrelik etapta yarışmacılar zor anlar yaşadı. Veziroff Otomobil Sporları ve Off-road Derneği organizasyonunda Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanı’nda gerçekleştirilen yarışlarda 4x4 arazi araçlarının katıldığı organizasyon, renkli görüntülere sahne oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen şampiyonada ekipler, belirlenen parkurlarda yer alan tüm engel ve kapıları, ekip olarak en kısa zamanda aşmak için yarıştı. Kupanın ilk günkü ayağında zaman zaman engelleri aşamayan otomobillerin alt takımları kırıldı. Tehlikeli anların yaşandığı yarışmaya vatandaşlar da ilgi gösterdi.
TOSFED Başkanı Metin Çeker yaptığı açıklamada, yarışmanın yaklaşık 8.5 kilometre uzunluğunda bir etapta yapıldığını söyledi.
Yarışmacıların zorlu etapları 15 kapıdan çarpmadan en kısa sürede tamamlamak için kıyasıya yarıştığı yarışmaya 20 otomobil katıldı. 3 etap halinde yarışma gerçekleştirildi. 2 gün sürecek yarışma sonucunda dereceye girenlere kupaları verilecek.