Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Siirt İl Müdürlüğü, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle ilkokul öğrencileri arasında düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verdi.
Etkinlik, DEDAŞ İl Müdürlüğü binası girişinde ‘enerji verimliliği’ ile ilgili okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli resimlerin sergilenmesiyle başladı. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğu belirten DEDAŞ Siirt İl Müdürü Naci Obut, düzenlen etkinliklerdeki amacın öğrenci ve vatandaşlarda enerji verimliliği bilincini oluşturup elektrik israfının önüne geçmek olduğunu söyledi. Enerji verimliliği nedeniyle derece yapan öğrencilerin kurumda ağırlandığını belirten Obut, "12-18 Ocak tarihleri arasında Enerji Verimliliği Haftası olarak yerelde çeşitli panel ve tasarruf konulu etkinlikler düzenledi. Ayrıca dereceye giren öğrenciler ödünlendirildi. İlimizde de Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yaptığımız etkinlikte enerji verimliliği hakkında öğrenciler çok güzel fikir üreterek bu fikirleri resimlere döktü. Geri kalan resimler de kurumumuz binasında sergiledik" dedi.
Enerji verimliliğinin çok geniş bir konuyu kapsadığını belirten Obut, "Bu nedenle ilkokullarımızda başlayarak çocuklarımızda bir lambayı söndürme konusunda bilinç oluşturursak hem aile bütçesine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayıp enerji verimliliği sağlayabiliriz. Şirket olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Bu konuda yapacağımız çalışmaları paylayarak halkı bu noktada teşvik etmeye planlıyoruz" diye konuştu.
Yarışmada ikinci gelen Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu öğrencisi Zeynep Şen ise, resim çizerken çok uğraştığını, ancak ikincilik derecesi alarak bisiklet kazandığını çok mutlu olduğunu söyledi. Şen, “Yaz tatilinde bisiklete her bindiğimde DEDAŞ’ı hatırlayacağım" şeklinde konuştu.
DEDAŞ İl Müdürü Naci Obut, Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Sağlam, DEDAŞ kurum yetkilileri okul öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, birinci gelen Atatürk İlkokulu öğrencisi Eda Zeynep Çelik’e tablet bilgisayar, ikinci olan Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu öğrencisi Zeynep Şen’e bisiklet ve üçüncü olan Eruh Ormandalı İlkokulu öğrencisi Ahmet Ertaş’a eşofman ve ayakkabı hediye edildi.
Etkinlik, resim sergisinin gezilmesi ve DEDAŞ Müdürü Obut tarafından katkılarından ötürü Milli Eğitim Müdürü Suay ve Şube Müdürü Sağlam’a plaket vermesiyle sona erdi.