Bitlis İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, kent nüfusunun yüzde 20’sinin kütüphaneye üye olduğunu söyledi.
Yücel, 40 bin nüfuslu bir şehirde 7 bin 180 gibi üye sayılarının olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, bölge illerde kitap okuma oranında birinci sırada yer aldıklarını belirtti. Yücel, “Kütüphanemiz Bitlis halkı tarafından çok aktif olarak kullanılmaktadır. Kültür Bakanlığı’nın istatistiklerine göre üye bazında Türkiye’de 54’ncü, aktif üye bazında 43’ncü ve toplam kullanıcı bakımında ise 42’nci sırada yer almaktayız. Bu oranlara göre bölgemizi hesaba kattığımızda ise ilk sırada yer almaktayız. Kütüphanemizin merkezi konumu ve binanın iç ergonomik yapısı açısında da yine ilk sıralarda yer almaktadır” diye konuştu.
Kütüphane Haftası olması nedeniyle 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Kütüphane Haftası’nı dolu dolu kutladıklarını ifade eden Hakan Yücel, “Kütüphanemiz her daim yoğun bir şekilde talep görüyor. Ancak Kütüphane Haftası olması hasebiyle daha da yoğun bir taleple karşılaşıyoruz. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. Çünkü kitap anlamında halkımıza ve öğrencilerimize hizmet etmek gayet zevkli bir durumdur. Bugün itibari ile toplam üye sayımız 7 bin 180’dir. Bu giderek artacaktır. Çünkü ilerleyen zamanlarda halkla ilişkililer çalışmalarımızla bu sayının daha da artacağını ümit ediyoruz. Günümüzde internetin çok fazla kullanılması bizim kütüphanedeki işlerimizin daha artmasına neden oldu. Çünkü internetteki bilgilerin çoğunun insanların yaptığı yorumlar nezdindeki yazılar olduğu ve çok sağlıklı bilgiye dayalı olmadığı için inanırlığı tam net olmadığından dolayı kütüphane kullanımı daha da artmaktadır” dedi.
Yücel, kütüphanelerinde görme ve duyma engellilerin kitap okuması için gerekli teknolojilerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.