Söke’de Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve sektörel meslek odalarının oluşturduğu Sivil Toplum Örgütleri Platformunun 29. toplantısı; İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın’ın katılımıyla yapıldı.
Ticaret Odası’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ve MHP ilçe Başkanı Bülent Demirbaş’ta bulundu.
Toplantının ana gündem maddelerini ilçedeki milli eğitim yatırımları, fakülte binası inşaatı, Söke-Kuşadası ve Didim’den oluşan Aydın’ın batı bölgesinden milletvekili adaylarının seçilebilir yerde yer alması konuları oluşturdu.
Toplantının açılış konuşmasını Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya yaptı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın Söke’deki eğitim yapısı ve eğitim yatırımları ile ilgili bilgiler verdi.
"4 MAHALLE İÇİN ZORUNLU ÇALIŞMA YERİ TEKLİFİ"
Söke’ye bağlı en uzak mahalle olan Çavdar’da 14 öğretmenin görev yaptığını ve zorunlu çalışma bölgesi olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Ayıdn; burada öğretmen açığının olmadığını söyledi. Öğretmen açığı bulunan Tuzburgazı, Kisir, Çalışlı ve Serçin mahallelerinin zorunlu çalışma bölgesi olması için teklif sunduklarını belirten Ünat Aydın; "kadro sıkıntısını böylelikle aşmak istiyoruz" dedi.
"YILDA ORTALAMA 180 ÖĞRENCİ KAÇIYOR"
Ünat aydın; Söke’nin eğitimde en büyük sıkıntıların birinin 430 ve üzeri puan alarak Fen, Sosyal Bilimler veya Güzel Sanatlar Liselerini tercih eden öğrencilerin Söke dışına gitmesi olduğunu söyledi. Söke’de 430 ve üzeri puan alan öğrenci sayısı ise yılda 170-180 civarında. Bu durumun Söke’nin üniversiteye yerleşim oranını düşürdüğü gibi; söke dışına giden beyin göçünün kenten ciddi bir ekonomik girdinin de dışarı kaçması olarak görülebileceğini söyledi. bu anlamda Söke’nin öncelikleri arasına Fen, Sosyal Bilimler veya Güzel Sanatlar Lisesi kazandırılmasının alınması gerektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın; "Söke’ye 35 Km mesafede Ortaklar’a Fen Lisesi verildi. Bu nedenle Söke’ye Fen Lisesi’ne sıcak bakılır mı bilmiyorum. Ama Söke Sosyal Bilimler ve Güzel sanatlar branşlarının üzerinde durabilir" diye konuştu.
Sarıkemer ve Çavdar Mahalleleri’nde yeni okul binalarına ihtiyaç olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın; ilçede öğrenciler vevelilerine yönelik yeni projeleri olduğunu söyledi.
"BAĞIŞ ÇEKLERİNİ ALDIK"
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer toplantıda inşaatı devam eden Mimarlık ve Tasarım Fakültesi inşaatının tamamlanmasının önemine dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yemekte yaklaşık 85 bin TL gelir ede edildiğini söyledi. Yemekte bağış sözü verenlerden bağış çeklerinin alındığını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; "Sözünde durup, bağışlarını gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum" dedi.